MATERIAL P2

RACONS DE TARDOR

Aprofitant que és la tardor i que treballem les fruites, l’Anna i la Mireia, ens vam preparar uns racons de tardor. N’hi havia quatre: taula d’experimentació amb mandarina i taronja triturada, memory de fruites, supermercat amb fruites i el joc del fruiter. Ens ho vam passar molt i molt bé, mireu!

 

EXCURSIÓ A CAN LLISO 

Després de plantar les llavors de la carbassa, vam voler tenir una planta cada nen/a per poder-la cuidar. L’Anna i la Mireia, van proposar-nos anar a la botiga de Can Lliso, perquè en Josep ens recomanés alguna llavor que creixés ràpid per poder veure el procés d’una planta. Un cop allà, en Josep ens va explicar que la llavor que creixeria més ràpid seria la de la mongeta, així que ens vam endur una bossa plena de mongetes per poder-les plantar. Un cop a l’escola, cada nen/a vam anar plantant les nostres llavors.

 

 

OBSERVEM LA CARBASSA

Una de les curiositats que vam tenir, va ser la de parlar de la carbassa. Vam agafar la carbassa que havia portat en Víctor i la vam posar al costat d’una pilota de futbol i d’una goma d’esborrar, així, vam poder fer comparacions i vam arribar a la conclusió que la carbassa era més petita que la pilota de futbol i més gran que la goma. També vam descobrir que era el fruit de la carbassera i que n’hi ha de moltes mides i formes. Per acabar, vam obrir-la per mirar com era de dins i ens vam adonar que al mig de la carbassa hi ha les llavors. Per entendre bé que de les llavors en surt la carbassera, vam decidir deixar-les assecar i plantar-les.

 

PROJECTE “LES FRUITES”

Aquest trimestre, vam decidir que faríem un projecte comú P2 i P3 i vam escollir “Les fruites”. Ens vam reunir tots/es i vam parlar sobre què en sabíem i què en volíem saber.  En van sortir moltes idees, així que ens vam posar a treballar-hi.

El primer que vam fer, va ser demanar-vos ajuda a vosaltres, les famílies, portant contes, imatges, jocs i informació sobre les fruites. Després, vam anar tots junts a la sala polivalent i vam posar en comú el que havíem portat i vam mirar un vídeo.

 

CASTANYADA 

Dijous, vam celebrar la Castanyada a l’escola. Al matí, vam elaborar uns panellets boníssims, i a la tarda, va venir la Castanyera a visitar-nos i vam anar tot infantil i cicle inicial, al teatre de l’escola, a cantar cançons de la castanyera. Mireu, som uns artistes!