5è primària

LLIBRES DE TEXT CICLE SUPERIOR 18-19

MATERIAL CICLE SUPERIOR CURS 18-19

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 18-19

 

CELEBREM LA CASTANYADA!

La pluja d’avui dimecres no ens ha impedit celebrar la Castanyada a l’escola! Al matí hem fet la tradicional gimcana. A primera hora, ens hem desplaçat fins als llocs més emblemàtics del poble per fer un mini reportatge fotogràfic d’elements de la tardor. A continuació, hem fet una composició amb les imatges impreses  junt amb poemes, frases i endevinalles de tardor que els alumnes s’han inventat i buscat. Finalment, hem decorat una sèrie de fulles i altres elements de tardor. Ens ha quedat un passadís preciós i molt ben ambientat! A la tarda ens hem menjat les tradicionals castanyes que els nostres companys de 3r d’ESO han torrat. Eren molt bones!!

 

SORTIDA A LA RIERA

Els alumnes de 5è vam anar a la riera de Vidrà amb l’objectiu de treballar en un ecosistema les relacions que es produeixen entre tots els elements de la riera: animals, plantes. condicions ambientals i físiques. Una jornada molt ben aprofitada!

 

LA MELMELADA D’EMOCIONS

Elaborar aquestes melmelades tan dolces ens ha permès veure les qualitats positives que tenen els altres, ens ha connectat a l’agraïment i la satisfacció i la creativitat s’han fet presents mentre les elaboràvem. Una activitat molt recomanable per seguir fent a casa.

QUÈ VOL DIR SER NORMAL?

Els alumnes de 5è han treballat en petits grups la resposta a la pregunta: “Què vol dir ser normal?”

COHESIÓ DE GRUP

Els alumnes de 5è de primària han treballat una dinàmica de cohesió de grup i autoconeixament. Les conclusions finals han permès entendre com som d’iguals i diferents al mateix temps.

ESCOLES D’ALTRES MONS

Treball final de l‘exposició “Escoles d‘altres mons”. Conjuntament els alumnes de 5è han fet un pòster. La mateixa fotografia ens evoca emocions i sentiments contradictoris: “Dues cares de la mateixa moneda”.

COLÒNIES AL COLLELL

Els dies 20, 21 i 22 de juny els alumnes de cicle superior van anar de colònies al Collell, com a cloenda d’aquest curs 17-18. Els nens i nenes van gaudir de moltes activitats esportives: des del camp d’aventura, fins a la ruta d’orientació passant pel trekking aquàtic, làser tag, rocòdrom, karts de pedals, inflables, piscina….3 dies d’allò més intensos, divertits i ple d’emocions que segur no oblidaran mai! Que tingueu un molt bon estiu!

FRED, CALOR, PLUJA O VENT!

Per treballar els canvis a l’atmosfera hem anat a la casa de colònies Les Codines de Sora a recollir dades meteorològiques: la temperatura ambiental, de l’aigua i del sòl, l’estat del cel, la velocitat i la direcció del vent, la pressió atmosfèrica… A cada mitja hora hem observat i mesurat el temps!

 

LA PREHISTÒRIA AL TOLL

Hem visitat les Coves del Toll i el museu de Moià. Hem visitat també el parc prehistòric al voltant de la cova i el dolmen del Cuspinar. Ens han explicat com es va descobrir la cova i com va estar ocupada per animals i persones. Més tard hem vist les restes que s’hi han anat trobant  que estan exposades al museu. Això ens ha permès  aprendre com vivien a la Prehistòria.

EL CARNAVAL!

Com cada any a l’Escola hem celebrat el carnaval. El mar ha estat el protagonista i al Cicle Superior “hem pescat” tot allò que hem pogut! Hem fet una gran festa marinera!

VISITA AL COSMOCAIXA

Els alumnes de cinquè s’ho van passar d’allò més bé en la visita al CosmoCaixa. Van poder visitar el museu i van realitzar dos tallers.

El primer taller que van realitzar va ser “Menja i no ser menjat”, on van poder observar alguns animals que representen la gran diversitat de formes, colors, mides i comportaments que presenten els éssers vius. I on també van aprendre que els animals busquen solucions per poder assolir un mateix objectiu: menjar i no ser menjat, sobreviure i deixar descendència.

Al segon taller els alumnes van poder realitzar un seguit d’experiments molt divertits i vistosos per descobrir que l’electricitat és un fet natural i que és present en tots els materials que ens envolten. També van poder observar, per exemple, com es comporten els objectes carregats elèctricament, en quins materials es pot moure la càrrega elèctrica amb facilitat, i quins efectes té aquest moviment.

EL CAMÍ DE GAUDÍ

La Pedrera, La Casa Batlló i La Sagrada Família. Alguns  dels edificis més importants que va construir Antoni Gaudí i que els alumnes de 5è hem pogut visitar. El dimarts 21 de novembre hem anat a Barcelona a seguir i a treballar el modernisme català. La sortida ha estat d’allò més interessant i profitosa!

Curs 5è de Primària

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle superior 17-18_5è

MATERIAL 5è curs 2017-18

 

CELEBREM LA CASTANYADA!

El dimarts dia 31, els alumnes de cicle superior vam celebrar la castanyada. Durant el matí vam fer una gimcana per l’escola i pel poble: enquestes a gent del poble sobre aquesta celebració, dibuixos, qüestionari de diferents aspectes de Torelló, tast de productes “estranys” relacionats amb la castanyada i creació d’imants de tardor. A la tarda, vam menjar les castanyes que els alumnes de 3r d’ESO havien torrat. Un dia ben diferent!

 

ENCETEM EL CURS!

Els alumnes de Cicle superior encetem el curs formant equips per a treballar cooperativament abans d’iniciar el treball per projectes!