Curs 1r de Primària

SETMANA DE LA CIÈNCIA

Buuuffa!!! Aquesta setmana hem anat per feina! Mireu, el dilluns vam comentar els avantatges i els inconvenients de les noves tecnologies. El dimarts vam fer un mini debat sobre les coses positives i negatives que ens aporten els mòbils, Ipads, televisions, etc. El dimecres va venir el pare d’en Roc per explicar-nos les diferents funcions que té l’aire i vam fer un experiment molt divertit! GRÀCIES XEVI!. El dijous vam preparar uns cartells amb diferent informació de les càmeres de fotografiar i vam situar-ho en una petita línia del temps. I….avui, que és divendres, ha vingut el pare d’en Sergi que ens ha explicat els canvis més importants dels sistemes de comunicació al llarg dels anys.

A més a més, hi ha la gran exposició final on tots els pares i mares de l’escola esteu convidats per venir a veure tota la feina que hem anat fent aquesta setmana.

Fins aviat!

 

LA CASTANYADA

Per celebrar la castanyada vam fer un munt d’activitats! Al matí vam fer de cuiners i vam decorar els pastissos que vam portar amb els ingredients que varem escollir dies abans. VAN SORTIR BONISSÍMS!

Després de menjar-nos aquest esmorzar tant i tant dolç vam tornar a la classe i vam elaborar la recepta del nostre esmorzar. Va ser una mica difícil però ens en vam sortir molt bé!

A la tarda va venir la castanyaera acompanyada dels alumnes de 3r d’ESO que ens van donar les castanyes i una mica de beure. Finalment, vam acabar el dia anant al teatre de l’escola a veure els nens i  nenes d’educació infantil com cantaven cançons de la tardor! Ah, i vam acabar la festa ballant tots junts a la pista!

 

 

JOAN MIRÓ 2.0

Després de treballar en els grups d’investigació sobre Miró, els alumnes de 2n van venir a explicar-nos tota la informació que van trobar. Nosaltres, els de primer, els vam voler posar a prova i vam preparar-los unes preguntes sobre el tema treballat per comprovar si havien fet la feina ben feta o no. I la veritat és que ens van sorprendre molt perquè les van saber respondre totes molt bé!

HOLA JOAN MIRÓ!!

Fa uns dies va arribar una capsa sorpresa on hi havia un conte d’un tal Joan. Mica en mica hem anat investigant i hem descobert (gràcies als seus elements pictòrics més característics) que el conte parlava del famós pintor català Joan Miró.

Llavors vam fer una pluja d’idees sobre tot el que voliem saber d’aquest artista i van sortir moltíssimes propostes (veure les imatges).

Arribats en aquest punt, hem decidit que faríem quatre grups d’investigació i cada un d’aquests s’encarregarà de buscar informació sobre un dels temes proposats.

Ja us anirem informant!

TREBALLEM PER RACONS

Cada dilluns i dimecres a la classe de 1r treballem per racons. El dilluns de matemàtiques i el dimecres de català. És una bona manera per aprendre a treballar en petit grup i en equip. Ens agrada molt perquè anem rodant cada setmana per poder provar totes les activitats!

LA TARDOR JA ÉS AQUÍ!

El 23 de Setembre va arribar la tardor i tots els alumnes de 1r i 2n van anar portant a l’escola els elements més característics d’aquesta estació de l’any. Com podeu veure a les fotografies hem aprés nou vocabulari en llengua castellana!

 

CONEIXEM ELS REGLETS

Aquesta setmana hem conegut els reglets perquè estem treballant la descomposició del nombre. És un recurs que ens ha agradat molt ja que és totalment manipulatiu.

També hem aprés els colors dels reglets i el número que representen i els hem ordenat segons la mida.

 

ELS NOSTRES ATRAPA-SOMNIS

Aquest any, per començar el curs amb bon peu, tots els alumnes de l’escola hem fet el nostre propi ATRAPA-SOMNIS. En aquest, hi hem penjat un paper escrit amb l’objectiu que ens agradaria aconseguir en acabar el curs.

Els alumnes de 1r vam rebre l’ajuda dels nens i nenes de 4t per acabar de fer els últims retocs! MOLTES GRÀCIES!

MATERIAL CICLE INICIAL CURS 18-19

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 18-19