Curs 2n de Primària

MATERIAL CICLE INICIAL CURS 18-19

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 18-19

 

LA CASTANYADA

Ja ha arribat la castanyada! Avui hem fet de cuiners i quins pastissos més dolços que hem decorat! Després de fer de MasterChef hem tastat els pastissos, BONÏSSIMS! Tot seguit hem elaborat la recepta i hem fet jocs de taula. A la tarda ha vingut la Castanyera i hem anat al teatre a veure els nens i  nenes d’educació infantil com cantaven cançons de la tardor, ens ho hem passat molt bé!. Ah! també hem berenat unes castanyes boníssimes que ens han fet els alumnes de 3r d’ESO, Doncs us deixo un petit recull del dia d’avui:

EXPOSICIÓ ORAL

Després de treballar en els grups d’investigació sobre Miró hem anat a la classe de primer explicar tota aquella informació que hem trobat. Per grups hem fet una exposició oral explicant qui era Joan Miró, què trobem a la fundació Miró, quins van ser els seus primers quadres, característiques de les seves obres…Els nens i nenes de primer ens han rebut molt contents i a més a més de ser uns bons oients també ens han fet preguntes sobre el tema treballat que hem hagut de respondre . Hem petit una mica de vergonya però ens hem defensat prou bé. Us deixo algunes algunes imatges de l’activitat:

CREATIVITAT

Des de creativitat hem fet uns personatges molt divertits! som nosaltres i expliquem qui és la nostra familia, el color preferit, quin esport o activitat ens agrada i el nostre menjar preferit. Després d’elaborar aquests divertits ninots des de l’àrea de castellà vam fer una explicació oral explicant el nostre personatge. Mireu que bonics ens van quedar!

LA TARDOR JA ÉS AQUÍ!

El 23 de Setembre va arribar la tardor i tots els alumnes de 1r i 2n van anar portant a l’escola els elements més característics d’aquesta estació de l’any. Com podeu veure a les fotografies hem après nou vocabulari en llengua castellana!

TALLER DE LLENGUA I MATEMÀTIQUES

Cada dimarts i divendres treballem a la classe per racons, a través de diversos jocs treballem la lectura, comprensió, expressió (taller de llengua)…les operacions matemàtiques, el càlcul ràpid, els nombres (taller de matemàtiques). Mireu com treballem…

 

BUSQUEM INFORMACIÓ SOBRE JOAN MIRÓ

Aquests dies hem portat llibres, documents…que parlaven d’en Joan Miró, avui hem fet 4 grups d’investigació ( 1.Qui era J. Miró, 2.Característiques de les seves obres,3. Obres de J. Miró i 4.La fundació Miró). Cada grup tenia unes preguntes que havia de contestar…per buscar la informació hem fet servir els llibres i documents que els alumnes han anat portant i també hem fet servir els Ipad’s. No ens ha sigut gens fácil destriar la informació trobada però en la recerca d’informació ens ha permès  aprendre: Trobar la icona del google, com hem de fer les preguntes per trobar la informació que volem (per internet), destriar el més important, saber trobar imatges…

 

DESCOMPOSEM AMB ELS REGLETS

Amb els reglets hem treballat la descomposició de números; per exemple, el número 10 l’hem descomposat de moltíssimes maneres : 5+5, 8+2,6+4, 7+3, 2+3+2+3, 7+2+1…

JOC DE SUMES

Avui per parelles hem sumat utilitzant les fitxes del dòmino, el pròxim dia farem restes.

 

INICI DE CURS

Comencem el curs amb moltes ganes d’aprendre i passar-ho bé! ja fem segon!!!

LES UNITATS I LES DESENES

Treballem els nombres: unitats i desenes. Fem grups/conjunts de 10 amb taps, mongetes (desenes)…els que sobre són les unitats. Així veiem que dins una desena (un conjunt) hi ha 10 unitats (taps/mongetes…). També treballem la seriació de nombres i la quantitat (més gran, més petit, igual).

 

Continuem treballant amb material els nombres: desenes i unitats…Juguem el Bingo.

 

PADRINS LECTORS

Aquests són els nostres padrins lectors de 6è, comencem junts una nova aventura cap a la lectura. Aquí teniu fotos dels padrins i els fiols.

 

VISITA DE LA SÒNIA

La Sònia de  la Biblioteca Dos Rius ens porta una caixa de contes per poder fer préstec de llibres. Mireu que bé que ens ho vam passar en el tastet de contes…

 

ESCRIPTURA

Aquests dies hem treballat l’escriptura i la comprensió escrita a través d’unes targetes…Consistia en llegir, copiar sense faltes i dibuixar allò que haviem llegit.

 

També hem fet uns atrapa-somnis per decorar la classe amb un missatge/desitg/somni que ens hem proposat aconseguir durant el curs

Els podeu venir a veure a la classe, són molt bonics!

COMENCEM EL PROJECTE

Avui a la tarda a la classe hem rebut una capsa sorpresa! què hi havia? un mòvil molt bonic i un conte “Ulls i estrelles”. De qui és? No ho tenim massa clar, sabem que és d’un nen que es diu Joan, que li agrada pintar i que té mooolta imaginació!

Per petits grups hem apuntat tot allò que sabem d’en Joan i també tot allò que volem saber. Després ho hem posat en comú davant la classe. Ara només ens queda investigar a veure si descobrim més coses!!! Ja us anirem informant.