Curs 2n de Primària

MATERIAL CICLE INICIAL 19-20

LLIBRES DE TEXT CICLE INICIAL 19-20

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 19-20

 

SORTIDA AL CENTRE EQÜESTRE DE CAMPDEVÀNOL

Avui hem visitat El Centre Eqüestre Niubó de Campdevànol, on es dur a terme un curs d’hipoteràpia  dirigides a persones de la Fundació MAP.

L’Eva, la mare de la Paula de segon, és fisioterapeuta i ens ha explicat els beneficis que comporta la hipoteràpia amb les persones amb discapacitat tant a nivell emocional com físic ( enfortir la musculatura del cos, es crea un vincle afectiu entre la persona i l’animal…).

Els alumnes de cicle inicial hem gaudit molt de l’estada, on ens han ensenyat les instal.lacions, hem pogut veure el treball que es fa amb les persones amb discapacitat, ens han deixat rapatllar els ponis… i malgrat que el temps no ens ha acompanyat massa, encara hem pogut fer una petita excursió als voltats de Campdevànol  fins arribar aun parc on ens hem parat a dinar.

Moltes gràcies Eva per fer-nos conèixer aquest lloc i el teu treball. Persones com tu la vida ens és molt més bonica i fàcil!!!

LA CASTANYADA

Per celebrar la Castanyada, els alumnes de Cicle Inicial vam anar a darrera al pavelló de Torelló a gaudir de la natura i la tardor. Vam proposar als nens i nenes de fer el joc dels 5 sentits, treballant a través d’un joc lúdic la vista, l’olfacte, el tacte, l’oïda i el gust. Després d’esmorzar i jugar, vam descobrir què era l’art efímer. Per fer-ho vam buscar fulles, glans, troncs, pedres…per crear diferents estils de mandales!

A la tarda ens va venir a veure la Castanyera! Seguidament vam anar a veure com cantaven els nens i nenes d’infantil al teatre de l’escola i també els hi vam cantar una cançó de la tardor. Després vam anar a veure com torraven castanyes els nois i noies de tercer d’ESO, castanyes que hem pogut tastar per berenar a l’hora del pati.

Mireu que bé que ens ho hem passat!!!

VISITA A LA BIBLIOTECA!

Dins el projecte de lectura BIBLIOTECA-ESCOLA els alumnes de segon van anar a visitar la Biblioteca Dos Rius. Van aprendre coses sobre el servei de la biblioteca, van visitar tot l’equipament i van conèixer la seva normativa de funcionament. També van tenir temps per descobrir llibres de coneixements i lectures interessants pel seu compte.

Per acabar, la Sònia ens va explicar el conte EL LLEÓ DE LA BIBLIOTECA de Michelle Knudsen, que ens va encantar a tots i a totes!

BUSQUEM INFORMACIÓ

Per grups heterogènis (alumnes de primer i segon)  i cooperatius hem començat amb la recerca d’informació sobre les preguntes que ens vam fer per saber coses sobre les Olimpíades. Han sortit 8 grups i cada grup ha hagut de buscar una informació. Els grups són els següents: grup del peveter, grup de les anelles, grup de les mascotes, grup de la història, grup de les medalles, grup del món, grup de la torxa i grup dels esports.

 

PAREM LA TAULA DE LLIBRES

La Sònia de la Biblioteca Dos Rius va venir a visitar-nos i ens va ensenyar una pila de contes per llegir a casa o a la classe quan tenim estones lliure.

A dins la capsa hi ha llibres de tot tipus, d’aventures, de ficció, còmics, revistes, d’acudits…i molts més! Si voleu saber-ne més haureu de venir a la classe i us els explicarem!

TREBALLEM PER RACONS I EN EQUIP!

Aquí teniu un recull d’imatges de les activitats que es realitzen quan treballem per racons. A cada taula hi ha un joc diferent i cada dimecres a la tarda anirem rodant, així tothom passarà per totes les activitats. Com podeu veure ja hem començat a descobrir què són les multiplicacions i la taula del 2, les hores en digital i amb les agulles del rellotge, també fem servir les lletres de l’Scrabble per fer paraules en castellà i calcular quina puntació aconseguim, sumem i restem amb nombres d’una o dues xifres (de moment, sense portar-ne), juguem amb el domino i creem les operacions que nosaltres decidim i a més també hi ha jocs de rapidesa i d’atenció!

Ens agrada molt treballar per racons i ens ho passem molt bé! SOM-HI!!

INICIEM ELS PADRINS LECTORS!

La lectura és fonamental en l’educació dels nostres alumnes i per tal de dinamitzar-ne el seu aprenentatge ja fa uns quants cursos que realitzem amb èxit, el projecte de Padrins Lectors. Es tracta d’una activitat cooperativa que consisteix a fer que alguns dels alumnes de 6è siguin padrins de lectura dels alumnes de 2n, als quals anomenem fillols i filloles. Això vol dir que cada padrí es compromet a ajudar a aprendre a llegir el seu fillol i/o millorar la seva habilitat lectora, al mateix temps que l’engresca i li encomana el gust per la lectura. Els alumnes, padrins i fillols, adquireixen uncompromís amb aquest projecte i tenen una responsabilitat.

El compromís queda reflectit en un contracte que signen el padrí o padrina i el fillol o fillola.

Aquí us deixem algunes fotos dels primers divendres de padrins lectors!

Benvinguts i benvigudes al curs 2019-2020!!! 🙂

Els primers dies d’escola van servir per organitzar-nos, per planificar una mica el curs, per explicar els nous projectes que faríem i tots junts vam decidir quins són els ingredients més importants que necessitem per passar un molt bon curs! Van sortir moltes idees, com per exemple: passar-ho bé mentre aprenem, respectar-nos els uns als altres, escoltar-nos i aixecar el dit quan volem explicar alguna cosa, treballar en equip i cuidar el grup que som, treballar el millor que podem, creure en nosaltres mateixos i sobretot, sobretot…SER MOLT FELIÇOS!

Aquí us deixem algunes fotos que ens vam fer per estrenar la nova obra d’art que tenim al pati de l’escola! GRÀCIES MONTSE!