Curs 6è de Primària

 

REUNIÓ CANVI D’ETAPA CURS 20-21

MATERIAL CICLE SUPERIOR 19-20

LLIBRES DE TEXT CICLE SUPERIOR 19-20

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 19-20

PLA ANUAL 19-20

 

OBJECTS IN DETAIL IN ARTS CLASS

To make this activity, the students of 6è brought from home a small object: a key, a watch, a small monkey, a belt, a flute, a clothe pin, scissors, trainers… Firstly, they observed the object very closely and everyone chose 4 different shots, with different angles.

They started drawing the design with pencil. Then, they redrew it using a black felt tip pen and, later on, they painted the object with coloured pencils, emphasizing the shadows. The last step will be to paint the background with watercolors. Do you like our designs? They are nearly finished!

 

PRESENTACIONS DE LES INFOGRAFIES DE LES COMUNITATS AUTÒNOMES

Aquests dies, els alumnes de 6è hem realitzat les presentacions de les infografies que hem anat preparant sobre algunes de les comunitats autònomes, bo i aprofitant que estem estudiant l’Espanya política i econòmica. Es tracta d’una combinació d’imatges explicatives i de text resumit amb la finalitat de comunicar informació de manera visual i de fàcil interpretació. Sabeu quina és la comunitat autònoma més poblada? I d’on és típic el Cachopo? Sabeu d’on eren els pintors Velázquez i Picasso?  Els alumnes de 6è us ho explicaran!

 

REALITZEM EL TALLER “HAS BEGUT OLI?”

Avui dilluns, els alumes de 6è hem participat en un taller anomenat “Has begut oli?” organitzat per la DOP Siurana. Amb l’ajuda d’un educador especialitzat en el món de l’oli, els alumnes hem fet un tast per poder percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva refinat i un oli d’oliva verge extra. A partir d’aquí, hem pogut extreure les característiques més destacables que defineixen l’oli d’oliva verge extre: afruitat, amarg, picant i dolç. Ara ja podem dir que som uns experts en el tema, perquè literalment “hem begut oli”!

 

CELEBREM EL CARNAVAL A L’ESCOLA

El dijous dia 20 de febrer, vam celebrar el Carnaval a l’escola! Seguint el fil del projecte de curs, els Jocs Olímpics, cada curs ens vam disfressar d’un esport diferent: esgrima, boxa, hípica, rem, rugby, goalball…Les mestres eren les representants dels primers jocs de l’antiga Grècia!

Va ser un dia molt intens i inoblidable: al matí, vam celebrar el dijous llarder i vam menjar un entrepà de botifarra per esmorzar. A la tarda, vam fer la tradicional rua pel carrer Sant Miquel i vam ballar una coreografia junt amb el ball del toc d’inici al pati de l’escola, que es va convertir en un preciós estadi Olímpic.

 

QUAN TOT S’ENFONSA…O NO!

Els alumnes de 6è hem fet navegar els vaixells que vam dissenyar i crear durant les vacances de Nadal. Aquestes setmanes hem estat treballant el repte de: “Quan tot s’enfonsa…o no”. Després d’estudiar els diferents factors que determinen que un vaixell pugui flotar dins l’aigua, vam anar a comprovar-ho al riu Ges amb les nostres pròpies creacions. El resultat va ser molt positiu!

 

 

PARTICIPEM A L’ESPRINT MATEMÀTIC

Els alumnes de 5è i 6è han participat al concurs de l‘Esprint matemàtic organitzat pel Feemcat (Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya), un recull de 10 problemes per ser resolts de forma col·lectiva i telemàtica en el menor temps possible. Els diferents equips s’han esforçat de valent i han pensat diferents estratègies de resolució per trobar el màxim nombre de solucions correctes. Enhorabona nois i noies per la feina feta!

 

CELEBREM L’ÚLTIM DIA DE TRIMESTRE

L’últim dia de trimestre va ser molt intens pels alumnes de 6è. Al llarg del matí vam realizar diferents activitats: per començar vam preparar el detall  nadalenc per endur-nos a casa: un elf molt original decorat amb motius nadalencs i la tradicional postal de Nadal. Després del pati vam ballar una mica per fer-nos passar els nervis de l’amic invisible. Els alumnes estàvem molt nerviosos per saber el que ens havia tocat!

Us desitgem unes bones vacances de Nadal. Ens veiem a la tornada!

 

CATÀLEG DE LLIBRETES DE L’EDICIÓ 2019-2019

Ja està disponible el catàleg de les llibretes que l’empresa Rocallibretes ha dissenyat per aquest curs 2019-2020!

Podeu consultar-lo aquí:

Catàleg llibretes 19-20

 

L’EMPRESA ROCALLIBRETES JA FUNCIONA A PLE RENDIMENT

L’empresa Rocallibretes dels alumnes de 6è ja està en ple funcionament! Aquests dies hem acabat de dissenyar els models d’aquesta temporada i ja tenim el catàleg i l’anunci publicitari gairebé a punt! En breu el trobareu penjat aquí, a la web de l’escola!

PRESENTACIONS SOBRE L’EDAT MODERNA

Aquestes dues últimes setmanes, els alumnes de 6è hem realitzat les presentacions orals del treball sobre l’edat moderna que hem estat estudiant dins l’àrea de medi social. Cada grup es va encarregar d’un apartat diferent, va aprofundir sobre aquells aspectes més rellevants i ho va explicar a la resta de companys (els grans descobriments geogràfics, com estava dividida la societat, a què es dedicava, els invents i els descobriments científics més importants, l’art del Renaixement i el Barroc, etc. ) Ara ja som uns experts coneixedors d’aquesta etapa històrica!

 

SORTIDA A BARCELONA: ITINERARI PER LA BARCELONA MEDIEVAL-MODERNA

Avui dijous dia 28, els alumnes de 6è hem anat a Barcelona, bo i aprofitant que estem estudiant l’edat medieval i moderna. A través de l’itinerari “El trànsit de la Barcelona medieval a la Barcelona moderna“, hem visitat alguns dels llocs més emblemàtics: la plaça del Rei, Santa Maria del Mar, el fossar de les Moreres i el barri de la Ribera-el Born, una zona de mercaders, artesans i importants associacions gremials que van esdevenir el centre econòmic de la ciutat entre els segles XIII i XV. Una jornada molt ben aprofitada!

 

 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Avui dilluns dia 25 de novembre, és el dia internacional contra la violència masclista. Els alumnes de cicle superior, dins l’àrea de música, han cantat una cançó del grup Roba Estesa anomenada ” Cant de lluita”. Heu fet una molt bona feina!

 

ACTE DE CONSTITUCIÓ DEL CONSISTORI INFANTIL

Ahir dijous dia 21 de novembre, a l’Ajuntament de Torelló, es va dur a terme l’acte de constitució del Consistori Infantil del curs 19-20. L’Ariadna, l’Aina i la Irene són les regidores representants de la nostra escola. Aquest grup va sortir escollit després d’un procés electoral que van realitzar els alumnes dins l’àrea de valors. Quan els diferents  grups que es van presentar van tenir les propostes de millora pel poble a punt i plasmades en cartells, ho van anar a explicar als cursos de cicle mitjà i cicle superior. Al cap d’una setmana, els alumnes van votar el grup que més els va agradar segons les propostes que oferien. Felicitats a tots els que us vàreu presentar per la feina feta!

 

 

PROJECTE EMPRESA: CREEM EL NOM, EL LOGO I L’ORGANIGRAMA DE LA NOSTRA EMPRESA

Aquestes setmanes, dins el projecte Empresa, hem creat l’organigrama de la nostra pròpia empresa. Cada alumne/a ha escollit el departament on volia treballar tenint en compte els seus punts forts i les seves qualitats. Així doncs, actualment ja tenim la classe dividida en departaments per poder fer un treball més especialitzat: dept. de compres i finances, dept. tècnic, dept. comercial i dept. de màrqueting. Cada equip ja té clar les diferents funcions que haurà de realitzar per poder elaborar amb èxit el producte final.

A més a més, a nivell de grup classe vam escollir el nom de l’empresa, el logo i l’eslògan, un aspecte important a tenir en compte per iniciar el projecte! Continuarem treballant-hi al llarg d’aquest dies ja que tenim molta feina per endavant.

 

 

PORTRAITS IN PRIMARY AND SECONDARY COLORS

The students of 6è drew a portrait of one of their classmates using only a pencil.
It was not an easy task because they had to be very concentrate to make the portrait as close as possible to reality. The model had to be calm and relaxed because the partner had to observe very carefully every detail of the face. When the first portrait was finished, the model turned into a painter and vice versa. Once the picture was finished, they painted it in a different technique but using only a primary or a secondary color.

Do you like the result?

 

LA CASTANYADA

Per celebrar la Castanyada, els alumnes de cicle Superior vam realitzar la tradicional gimcana: els nois i noies van fer una ruta pel centre del poble i van fer entrevistes a la població per demanar-los com celebren aquesta tradició; també van haver de calcular distàncies, resoldre preguntes relacionades amb aspectes de les places del poble, dels carrers, del teatre…Una altra activitat van ser la d’endevinar amb els ulls tancats diferents menjars típics de tardor. Finalment, cada grup va crear una decoració de tardor per penjar al nostre espai de lectura. Sens dubte, un matí d’allò més entretingut! A la tarda, vam menjar les castanyes que els alumnes de 3r d’ESO van torrar per tots els alumnes de l’escola.
Bona castanyada a tothom!

 

SORTIDA A MANLLEU: OBSERVACIÓ DELS OCELLS

Els alumnes de 6è hem realitzat l’activitat “Observació dels ocells” al riu Ter, a Manlleu. Aquest taller ens ha permès apreciar els ocells que hi viuen, les seves característiques biològiques, així com les propiets de l’aire que els permet volar.

 

COMENCEM EL PROJECTE EMPRESA: VISITA A L’EMPRESA CATA

La setmana passada, els alumnes de 6è van iniciar el projecte “Empresa” amb l’objectiu de convertir-se en petits empresaris i poder conèixer el funcionament d’una empresa així com dissenyar, produir i vendre els seus propis productes per a poder finançar part de les colònies d’aquest curs.
Ahir dijous, vam visitar l’empresa CATA de Torelló per conèixer de primera mà com s’organitza i saber les tasques que realitzen els diferents departaments: tècnic, producció, màrqueting, comercial, servei tècnic, administració i finances….
Les explicacions i consells tan detallats que ens van donar, de ben segur que seran de gran utilitat per crear i organitzar el nostre propi negoci! Moltes gràcies a tots els treballadors de CATA per ajudar-nos a aprofundir en els nostres coneixements empresarials!

 

INICIEM EL TREBALL AMB LES SNAPPET!

Ja fa algunes setmanes que els alumnes de cicle superior hem iniciat el treball amb les Snappet en les àrees de llengua i matemàtiques. Es tracta d’un recus més que tenim a l’aula que ens ajuda a treballar els diferents continguts de manera personalitzada i motivadora a partir de les tecnologies digitals.

 

OLYMPIC TORCHES

The students of 6è started the project of the Olympic games painting an Olympic torch in arts and craft class. They could explore with color, shape and pattern. Firstly, they painted the background with bright acrylic paint. Later on, they decorated the fire with tissue paper or mosaic pasta tiles to give it volume and movement. Do you like the result?

 

CURSA DE COTXES!

Els alumnes de sisè, a robòtica, estem dissenyant un cotxe de carreres que aconsegueixi recórrer una distància determinada el més ràpid possible. Quins factors haurem de tenir en compte? Aquests dies ho estem investigant! A veure quin grup acoseguirà fer el cotxe més ràpid.

 

CELEBREM LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Per segon any consecutiu, els alumnes de 6è de Torelló hem celebrat la setmana Europea de la Mobilitat Sostenible fent una bicicletada escolar pel poble. Una activitat lúdica i de conscienciació que fomenta l’ús del transport públic saludable i no contaminant!