Curs 3r de  Primària

MATERIAL 3r PRIMÀRIA CURS 18-19

LLIBRES DE TEXT CICLE MITJÀ 18-19

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 18-19

TALLER DE PASTISSOS… mmm, QUÈ BONS!

Ja és tradició a casa nostra (a l’Escola) per la la Castanyada fer un taller de pastissos, al llarg de la setmana treballem la recepta (text instructiu) per acabar elaborant el pastís que ens hem imaginat. És una activitat creativa, lingüística, divertida, “nutricional”…  però sobretot de tast, ja que abans de menjar-se el pastís ja han esmorzat dues vegades. Al mateix temps també vam pensar que per acabar presentaríem els resultats en uns “lapbooks”, els antics murals de tota la vida una mica retocats. Aquí us deixo les proves gràfiques!

PRIMERES JORNADES ESPORTIVES

AIXÍ SOM NOSALTRES VISTS AMB ULL DE MOSCA!

SORTIDA AL PARC NATURAL DEL CASTELL DE MONTESQUIU

El passat 11 d’octubre els alumnes de cicle mitjà vam fer una sortida al Parc Natural del Castell de Montesquiu. Amb aquesta sortida els alumnes de tercer vam fer el primer treball de camp del curs. Els nostres companys i companyes de 4t de primària ens van organitzar l’excursió. Es van ocupar de tot, des de buscar el mitjà de transport, els horaris de sortida i d’arribada, el dossier a treballar al parc… També ens van fer de tutors i van ser els responsables de les explicacions sobre les característiques dels invertebrats, l’ús de la brúixola i com són alguns dels arbres que viuen en els nostres boscos. Com podreu comprovar vam trobar moltes mostres d’animals i plantes, ja que l’entorn natural del parc és un espai excel·lent per aquesta sortida!

ENS INVENTEM UN JOC?

En aquest curs hem de consolidar la lectoescriptura. Un treball important a fer és el de consciència fonològica i quina millor manera que fer-ho que a partir del joc. Amb les fitxes de l’Scrabble i quatre normes,  ens hem inventat el joc de la “Piràmide Invertida” un joc que requereix agilitat, domini de vocabulari i consciència de sons i de grafies. Tot això més uns mínims de competivitat i cooperació ens aporten unes situacions didàctiques molt interessants i motivadores.

Partint d’aquest inici, ara seran els propis alumnes els que s’inventin els seus propis jocs, ja us anirem informant…

COMENCEM UN NOU CURS, FEM UNA ALIANÇA!

Hola famílies, com sabeu per poder treballar bé i a gust els alumnes i els mestres hem de tenir clares unes normes. La primera setmana el que vam fer precisament va ser això, entre tots vam consensuar unes normes que permetessin un bon ambient de treball on tots i totes vam poder dir-hi la nostra. La conclusió es pot resumir en una sola paraula, RESPECTE! Després vam plantejar-nos un objectiu que vam plasmar  en un ATRAPA-SOMNIS.