Curs 3r de  Primària

MATERIAL 3r PRIMÀRIA CURS 18-19

LLIBRES DE TEXT CICLE MITJÀ 18-19

 

COLÒNIES A LA BISBAL D’EMPORDÀ

Els últims 3 dies de curs vam anar de colònies al Pou del Glaç, una casa de colònies de la Bisbal d’Empordà. Vam combinar activitats esportives com ara quads, escalada, tirolina, tir amb arc… amb activitats més artístiques. Allà són els reis de la ceràmica, i com no podia ser menys, vam poder fer un parell de tallers sobre el tema, com són el torn i la rajola. A més de tot això, vam poder gaudir d’uns dies fantàstics acompanyats per uns monitors molt engrescadors que ens van fer participar i gaudir de totes les activitats. Una bona manera de finalitzar el curs i començar un merescut estiu!

DINÀMICA CONSTRUIR-DESTRUIR

Els alumnes amb la  dinàmica “Construir-destruir” van arribar a dues conclusions, la primera que destruir és més fàcil i ràpid, i tot i que en un començament ens pot resultar satisfactori desprès ens resulta desagradable. I la segona que construir és més lent i més difícil però ens activia qualitats positives i el resultat és més valuós. Tots aquests aprenentatges els vam aplicar a la vida quotidiana on a vegades també destruim i destruim.

 

EXPRESSEM DIBUIXANT

El dibuix ens pot ajudar a expressar allò que no podem expressar en paraules. Els alumnes de 3r de primària ho han posat en pràctica a la classe de valors.

LA VERGONYA

Els alumnes de 3r i 4t en el Projecte Art i Escola han treballat el tema de la vergonya, a la classe de valors també hi hem posat el nostre granet de sorra i hem fet diferents dinàmiques: “Què ens passa quan tenim vergonya?” “Expressem la vergonya” i “Expressem quan no tenim vergonya: som valents!”.

ELS PAISATGES DEL MÓN!

Aquest últim trimestre hem estat treballant els diferents paisatges del món i aquest és el resultat! Unes maquetes interactives fetes amb escaiola. Ha estat un projecte llarg, repartit en diferents fases d’elaboració. Una primera fase de confecció d’equips, selecció dels paisatges i recerca d’informació. Una segona fase de disseny i preparació de la base de la maqueta amb material reciclat. La tercera fase va consistir en fer la mescla d’aigua i escaiola i així tenir la pasta per cobrir tota la base de la maqueta. Una quarta fase de polir,  pintar, decorar i que vam comptar amb l’ajuda d’en Quim, un pessebrista. Un cop acabada la maqueta, va venir la part de preparació dels textos i elaboració d’un guió per saber explicar les diferents parts de cada paisatge. Per últim, vam gravar tots el textos i vam programar-les amb l’Scratch i les plaques Makey-Makey.

ELS ‘LAPBOOKS’ SOBRE LES PLANTES

Responsabilitat + organització + planificació + imaginació + creativitat + esforç + informar-se + consells familiars… = resultat espectacular dels ‘LAPBOOKS’ presentats a l’aula! Gran feina de tots i totes a l’hora de ‘cuinar-se’ ells mateixos el tema de les plantes. Aquí podeu veure’ls tots! Enhorabona!

ENTRE DAUS I FITXES… NO DEIXEM RES A L’ATZAR!

Per treballar la probabilitat i l’estadística vam fer-ho a partir de jocs de daus i fitxes. Per una banda, vam jugar a la curs de cavalls amb dos daus, on cadascú triava un número de l’1 al 12 i cada vegada que sortia aquest número avançava una casella. El que feia 15 punts, guanyava! Després vam analitzar que hi havien números amb més possibilitats que toquessin que d’altres. Per l’altra banda, vam crear un joc amb les fitxes on cada grup preparava unes zones de fitxes amb unes descripcions (És molt probable treure… és segur treure… és impossible treure…) i els altres grups havien d’ordenar-les amb la zona de fitxes corresponent.

GRUPS DE CIGRONS!

Aquesta és una activitat que ens va servir per entendre el concepte de ‘dividir’ abans d’aprendre a fer la divisió. Tot fent diferents grups amb els cigrons vam poder entendre que dividir és repartir i que a vegades es podien fer grups amb tots els cigrons però en algunes ocasions en sobraven.

PROJECTE “EXPLICA’M I JO DIBUIXO” AMB ELS AVIS DE LA RESIDÈNCIA

Aquest tercer trimestre hem participat en el projecte “Explica’m i jo dibuixo” que porten a terme des de la residència de Cals Avis juntament amb els tercers de les escoles de Torelló. Tot va començar quan els avis ens van enviar una carta a la classe on ens explicaven les trepelleries que feien quan eren petits. Això va provocar la primera trobada a la nostra escola on vam poder compartir un esmorzar tot parlant d’aquest tema! També vam tenir temps de donar un tomb per l’escola i fer-nos una foto al pati. Unes setmanes després, vam ser nosaltres els que vam visitar Cals Avis ja que els hi vam portar els dibuixos que els hi vam fer abans de venir. Vam poder compartir una gran estona i veure quin és el seu dia a dia!

VISITEM EL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA!

Fa unes setmanes vam visitar el Museu d’Història de Catalunya on vam realitzar el taller/activitat “Cap aquí, cap allà…” i que ens va permetre conèixer l’evolució del transport al llarg de la història. Vam poder veure de primera mà, tots els mitjans que s’han fet servir, per a què servien, qui els feia servir i com han evolucionat fins a dia d’avui. Una sortida lligada amb el projecte d’aquest 3r trimestre dels Països!

 

ELS DRACS DE SANT JORDI!

Aprofitant que s’acostava Sant Jordi vam dissenyar i crear uns dracs molt originals. Aquests dracs es van construir amb material reciclat mitjançant cossos geomètrics i polígons. Un cop construïts els vam exposar a l’entrada del pati juntament amb els dracs de les altres classes. Per acabar el treball, vam plasmar el drac en una cartolina on vam descobrir les característiques de totes les formes geomètriques que havíem fet servir per fer-lo!

PER CARNAVAL, DE SUBMARINISTES!

Aquest any el tema de Carnaval de l’escola era el mar i el pati es va convertir en una gran platja. Nosaltres, juntament amb els alumnes de 4t, ens vam disfressar de submarinistes! No ens faltava cap detall: el rellotge per controlar la pressió i l’aire, les bombones, el regulador de l’aire, les ulleres, les aletes… Vam ‘bucejar’ pels carrers del costat de l’escola en una rua plena de crancs, meduses, peixos, pescadors, pops, surfistes i hawaians! Per acabar, vam ballar a la Platja Rocaprevera entre ‘xiringuitos’, tresors i flotadors!

 

ANEM AL MERCAT!

Tot treballant l’euro, vam anar al mercat municipal a buscar fruita. Pacientment, vam anar comprant en petits grups diferents fruites i verdures de la botiga. Un cop a l’aula, vam poder fer un treball amb la bàscula i la balança tot aprenent les unitats de pes i seguir fent càlculs amb els tiquets de les compres!

LES FRACCIONS MÉS DOLCES!

Aquesta és una activitat molt dolça per començar a conèixer i a familiaritzar-nos amb les fraccions. En grups, seguíem unes indicacions on havíem d’anar tallant la base del pastís i contestar unes preguntes. Al final, i com era d’esperar, ens les vam acabar menjant!

SORTIDA AL CRAM

Us pengem unes fotos de la sortida al CRAM (Centre de recuperació d’animals marins). Una sortida lligada al projecte de l’aigua i la vida dins d’aquest medi. Va ser una jornada rodona on els alumnes van poder entendre en primera persona com els nostres actes afecten a l’equilibri del nostre planeta.  Només cal que mireu les cares de concentració d’algunes fotos!

 

CELEBREM LA CASTANYADA

Com cada any, vam celebrar la Castanyada amb una matinal de pastissos. Abans però, barrejats amb alumnes de 4t, ens vam fabricar un barret de xef per ficar-nos més en el paper. Després van arribar les “delicatessens” en forma de pastissos com si fóssim participants de MASTERCHERF! A la tarda, tot esperant les castanyes, vam aprofitar per jugar a diferents jocs de taula a la classe. I finalment, vam baixar al pati i vam menjar castanyes juntament amb els altres cursos. Per cert, eren boníssimes!

SORTIDA A MONTESQUIU

Divendres passat vam fer una sortida al Castell de Montesquiu que els alumnes de 4t de primària ens van preparar per poder treballar temes com: l’orientació (brúixola i mapa), les plantes i els animals invertebrats. En la primera part de treball, cada alumne de 3r estava tutoritzat per un alumne de 4t i en la segona part, el treball es va realitzar en grups barrejats de les dues classes.

Va ser un dia molt profitós on s’ho van passar d’allò més bé i on també van tenir una bona estona per jugar en un entorn molt xulo!

 

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle mitja 17-18_3r

MATERIAL 3r pri CURS 17-18