Curs 3r de  Primària

PER CARNAVAL, DE SUBMARINISTES!

Aquest any el tema de Carnaval de l’escola era el mar i el pati es va convertir en una gran platja. Nosaltres, juntament amb els alumnes de 4t, ens vam disfressar de submarinistes! No ens faltava cap detall: el rellotge per controlar la pressió i l’aire, les bombones, el regulador de l’aire, les ulleres, les aletes… Vam ‘bucejar’ pels carrers del costat de l’escola en una rua plena de crancs, meduses, peixos, pescadors, pops, surfistes i hawaians! Per acabar, vam ballar a la Platja Rocaprevera entre ‘xiringuitos’, tresors i flotadors!

 

ANEM AL MERCAT!

Tot treballant l’euro, vam anar al mercat municipal a buscar fruita. Pacientment, vam anar comprant en petits grups diferents fruites i verdures de la botiga. Un cop a l’aula, vam poder fer un treball amb la bàscula i la balança tot aprenent les unitats de pes i seguir fent càlculs amb els tiquets de les compres!

LES FRACCIONS MÉS DOLCES!

Aquesta és una activitat molt dolça per començar a conèixer i a familiaritzar-nos amb les fraccions. En grups, seguíem unes indicacions on havíem d’anar tallant la base del pastís i contestar unes preguntes. Al final, i com era d’esperar, ens les vam acabar menjant!

SORTIDA AL CRAM

Us pengem unes fotos de la sortida al CRAM (Centre de recuperació d’animals marins). Una sortida lligada al projecte de l’aigua i la vida dins d’aquest medi. Va ser una jornada rodona on els alumnes van poder entendre en primera persona com els nostres actes afecten a l’equilibri del nostre planeta.  Només cal que mireu les cares de concentració d’algunes fotos!

 

CELEBREM LA CASTANYADA

Com cada any, vam celebrar la Castanyada amb una matinal de pastissos. Abans però, barrejats amb alumnes de 4t, ens vam fabricar un barret de xef per ficar-nos més en el paper. Després van arribar les “delicatessens” en forma de pastissos com si fóssim participants de MASTERCHERF! A la tarda, tot esperant les castanyes, vam aprofitar per jugar a diferents jocs de taula a la classe. I finalment, vam baixar al pati i vam menjar castanyes juntament amb els altres cursos. Per cert, eren boníssimes!

PROJECTE “L’AIGUA I ELS SEUS USOS”

Aquí tenim dues activitats diferents sobre l’aigua que hem portat a terme en aquest inici de curs. Una d’elles, i la primera, va ser veure les propietats que té l’aigua. En una altra activitat vam veure que estem formats per més del 60 % d’aigua i vam investigar i comprovar quan pesa l’aigua que tenim a dins del cos.

 

SORTIDA A MONTESQUIU

Divendres passat vam fer una sortida al Castell de Montesquiu que els alumnes de 4t de primària ens van preparar per poder treballar temes com: l’orientació (brúixola i mapa), les plantes i els animals invertebrats. En la primera part de treball, cada alumne de 3r estava tutoritzat per un alumne de 4t i en la segona part, el treball es va realitzar en grups barrejats de les dues classes.

Va ser un dia molt profitós on s’ho van passar d’allò més bé i on també van tenir una bona estona per jugar en un entorn molt xulo!

 

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle mitja 17-18_3r

MATERIAL 3r pri CURS 17-18