Curs 1 ESO

LLIBRES I MATERIAL 1 ESO-19-20

CIRCULAR SECUNDÀRIA CURS 19-20

 

DES DELS ORÍGENS DE LA MÚSICA…

Avui, les nenes i els nens de 1r d’ESO han construït un pal de pluja: un instrument de percussió de la branca dels idiòfons originari de la prehistòria 🎶🎶. Aquest instrument musical, molt utilitzat encara avui dia per moltes cultures i tribus africanes  🐘 i  🐘 d’altres zones del món 🐘, va acompanyat de la creença —per simulació— que pot atreure la pluja i es fa servir en molts ritus tradicionals  🐘.
Amb uns tubs i diverses llavors hem aconseguit que avui plogués! Què us sembla? Hem fet bona feina?

ÚLTIMA SESSIÓ DEL PROJECTE DeBat a Bat A LA BIBLIOTECA DE TORELLÓ

Els alumnes de 1r d’ESO van assistir aquest dilluns a la tarda a la darrera sessió d’aquest curs del projecte DeBat a Bat, un projecte que du a terme la Biblioteca de Torelló que es basa en treballar valors fonamentals per a la convivència a través de l’àlbum il·lustrat.

 

Aquesta vegada els va tocar parlar sobre els conceptes del somni i el desig, i van treballar les diferències entre aquests i els seus punts en comú. Com sempre, van llegir diversos àlbums il·lustrats que van compartir i explicar. Va ser una sessió molt enriquidora. El curs vinent seguiran amb el projecte, mentrestant aprofitaran per carregar piles i pair el que han treballat fins ara.

 

 

 

MAMMA MIA! EL MUSICAL…

Després d’un llarg recorregut durant tot el que portem de curs, l’esforç i hores dedicades, la dificultat que suposa crear des de zero un espectacle que combini música, teatre i dansa, així com disseny artístic i elaboració pròpia d’attrezzo, els alumnes de Primer d’ESO us conviden el dia 3 d’abril a les 15h.

Què fem? Encara no ho sabeu? Estrenem Mamma mia! el Musical. Reserveu-vos el dia perquè no us ho podeu perdre! De moment, per fer-vos dentetes, us deixem un tastet del book artístic que vam fer ahir al matí.

 

 

TALLER DeBat a Bat A LA BIBLIOTECA DE TORELLÓ

Aquesta setmana els alumnes de 1r d’ESO han visitat la Biblioteca de Torelló per fer el taller sobre rumors dintre del cicle de tallers del projecte DeBat a Bat, que es basa en treballar valors fonamentals per a la convivència a través de l’àlbum il·lustrat, un gènere literari sovint desconegut per als joves.

TALLER DE MÚSICA URBANA AMB SYSTEMBEAT

Els alumnes de 1r i 2r d’ESO van fer un taller de música urbana a càrrec de Systembeat! Van composar una cançó entre totes i tots i a continuació la van enregistrar! Felicitats! Us va quedar genial! 🎶

  

 

SESSIÓ DE PROJECTE DE LECTURA “Jo Llegeixo, I Tu?”

El darrer 14 de gener vam fer una sessió de posada en comú de les lectures que els alumnes de 1r d’ESO van fent dins el projecte de lectura de curs “Jo Llegeixo, I Tu?”, que fem de manera conjunta amb la biblioteca de Torelló.

La Sònia va venir i vam estar xerrant dels llibres que ens havien agradat més i els que menys, i ens va donar recomanacions i consells a l’hora d’abordar la lectura d’un nou llibre. A més, ens va explicar un parell de contes per treballar el punt de vista i la mirada, va ser molt interessant!

 

OUR INTERNATIONAL ADVENT CALENDAR!!!

Here is a photo of our calendar which is already completed. We have received cards from Slovenia, Greece, Poland, Hungary, Spain and Austria. You can also see a photo of a calendar from another school.

 

INTERNATIONAL ADVENT CALENDAR

The students in 1st of eso have taken part in the International Advent Calendar project, an etwinning project consisting in sending 4 hand-made Christmas cards to 6 different European partner schools so that each school will have 24 cards to create its own advent calendar. The cards also contain a short personal description of the students and Christmas wishes in English and in the country’s national language as well.

We’ve been really happy to participate!

 

LA MARATÓ 2018

Els alumnes d’ESO han assistit a la xerrada divulgativa de la Marató. Aquest any enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica sobre el Càncer.

La xerrada ha servit als alumnes per veure la importància de la recerca científica per tal de prevenir i/o curar aquesta malaltia. Els alumnes també han pogut constatar que la Marató fa una gran tasca de sensibilització i que és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica.

La xerrada ha anat a càrrec de la Sílvia Comín, estudiant de medicina.

Moltes gràcies Sílvia per tota la informació i a tots els alumnes per haver participat amb les vostres preguntes. Desitgem que aquest any la Marató, un any més, arribi molt lluny!!!

SANTA CECÍLIA

Per celebrar la diada de la Música (Santa Cecília) hem treballat les Danses tradicionals catalanes. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han participat amb un ball que combina la modernitat i la tradicionalitat, al ritme d’Elèctrica Dharma i el seu tema “Inanna”.

 

THAT’S A MUSICAL!

Els alumnes de 1r d’ESO han anat al Caixafòrm a veure un musical: “That’s a musical!”. Aquest tracta d’un grup d’amics que, entrant en un teatre vell i abandonat, a punt de derruir, aconsegueixen recuperar materials per fer el seu propi musical. Com que 1r d’ESO estan preparant ells mateixos el musical “Mamma mia!”, els ha anat molt bé conèixer els passos que cal seguir per la construcció d’un espectacle d’aquestes característiques. Som-hi!

 

SETMANA DE LA CIÈNCIA A L’ESCOLA

Aquesta setmana l’escola ha celebrat la setmana de la ciència. Els alumnes d’ESO han treballat els elements de la Taula Periòdica. Han indagat com els trobem representats a la vida quotidiana i a l’entorn. També han vist quina és la seva classificació a la taula periòdica i quina utilitat té.

El projecte s’ha fet extensiu a l’àmbit artístic ja que ha finalitzat amb la construcció d’una taula periòdica 3D pel laboratori de l’escola. Des de l’àmbit de cultura científica s’han treballat els científics els quals donen nom a alguns dels elements de la taula periòdica i, per últim, des de l’àmbit lingüístic els alumnes de 3r d’ESO han treballat en un programa radiofònic sobre ciència.

Per altra banda, també hem tingut la participació de persones expertes en ciència. Així, els alumnes de 3r i 4t d’ESO han pogut assistir a la xerrada que es va fer a l’escola: El motor de la ciència: la curiositat intrínseca a investigar, a càrrec del químic i bioquímic i doctor en Neurociència del Grup de Recerca de la UB, el Dr. Antoni Parcerisas. El qual va destacar la importància de la recerca en el camp científic per poder aconseguir avançar en la societat tant des de l’àmbit tecnològic com mèdic.

Una setmana molt intensa però que hem après molt!

HALLOWEEN POEMS

The students in 1 ESO have learnt some Halloween poems. Have a look at the videos we’ve made. Good job and Happy Halloween to everyone!

 

LES DESCRIPCIONS

Des de l’àrea de llengua castellana, els alumnes de 1r d’ESO treballen un tipus de text: la descripció. Fins ara han escrit descripcions d’éssers (un monstre que feia molta por). Mireu algun dels dibuixos que han fet!

Ara mateix però, treballen la descripció de paisatges. Cadascú ha escollit una imatge d’un paisatge que els agradi, i ara han de redactar la descripció del que hi veuen. Mireu que concentrats estaven avui treballant! Som-hi nois!

 

PROJECTE DE LECTURA “Jo Llegeixo, i Tu?”

Els i les alumnes de 1r d’ESO van anar a la biblioteca de Torelló (Dos Rius) per encetar el projecte de lectura que fem conjuntament. Allà van poder triar el primer llibre que llegiran aquest any. Recordeu que des de casa és molt important que els acompanyeu en aquest procés de descoberta i estima de la lectura.

 

Ànims, lectors!