Curs 4t ESO

LLIBRES I MATERIAL 4t ESO CURS 18-19

CIRCULAR SECUNDÀRIA CURS 18-19

 

EXPOSICIÓ MAUS

L’exposició MAUS: relat d’un supervivent, d’Art Spiegelman instal·lada a la sala polivalent de l’edifici d’ESO.

L’exposició tracta sobre el reconegut còmic d’Art Spiegelman, el qual relata l’experiència del seu pare, presoner del camp d’extermini d’Auschwitz. El còmic va ser guardonat amb el prestigiós premi Pulitzer el 1992.

L’objectiu ha estat convertir l’escola en un espai que ens porta a reflexionar sobre un del moments històrics més esfereïdors de la humanitat i que alhora ,amb els alumnes d’ESO, ens permès tractar qüestions d’ètica, justícia i solidaritat.

 

LA MARATÓ 2018

Els alumnes d’ESO han assistit a la xerrada divulgativa de la Marató. Aquest any enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica sobre el Càncer.

La xerrada ha servit als alumnes per veure la importància de la recerca científica per tal de prevenir i/o curar aquesta malaltia. Els alumnes també han pogut constatar que la Marató fa una gran tasca de sensibilització i que és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica.

La xerrada ha anat a càrrec de la Sílvia Comín, estudiant de medicina.

Moltes gràcies Sílvia per tota la informació i a tots els alumnes per haver participat amb les vostres preguntes. Desitgem que aquest any la Marató, un any més, arribi molt lluny!!!

 

 

 

 

SETMANA DE LA CIÈNCIA A L’ESCOLA

Aquesta setmana l’escola ha celebrat la setmana de la ciència. Els alumnes d’ESO han treballat els elements de la Taula Periòdica. Han indagat com els trobem representats a la vida quotidiana i a l’entorn. També han vist quina és la seva classificació a la taula periòdica i quina utilitat té.

El projecte s’ha fet extensiu a l’àmbit artístic ja que ha finalitzat amb la construcció d’una taula periòdica 3D pel laboratori de l’escola. Des de l’àmbit de cultura científica s’han treballat els científics els quals donen nom a alguns dels elements de la taula periòdica i, per últim, des de l’àmbit lingüístic els alumnes de 3r d’ESO han treballat en un programa radiofònic sobre ciència.

Per altra banda, també hem tingut la participació de persones expertes en ciència. Així, els alumnes de 3r i 4t d’ESO han pogut assistir a la xerrada que es va fer a l’escola: El motor de la ciència: la curiositat intrínseca a investigar, a càrrec del químic i bioquímic i doctor en Neurociència del Grup de Recerca de la UB, el Dr. Antoni Parcerisas. El qual va destacar la importància de la recerca en el camp científic per poder aconseguir avançar en la societat tant des de l’àmbit tecnològic com mèdic.

Una setmana molt intensa però que hem après molt!

PROJECTE “Dibujamos el Quijote”

Els alumnes de 4t d’ESO han estat treballant aquestes darreres setmanes el còmic com a gènere literari. Per tal de posar en pràctica el coneixement adquirit, així com per aprofundir en la lectura que estem fent del Quixot, els nens i nenes han hagut de triar una aventura del Quixot i dissenyar un còmic per il·lustrar-la. El procés està sent molt entretingut… Què us sembla?

 

XERRADA “TU TENS TALENT”

Els alumnes de 4t d’eso han assistit a una de les xerrades sobre orientació acadèmica anomenada “Tu tens talent”. Aquesta xerrada en forma de concurs interactiu tenia com a objectiu fer reflexionar l’alumnat sobre el fet que tothom té competències, que es poden entrenar i millorar per adaptar-se millor a les demandes del mercat de treball tant canviant a la nostra societat actual.

ORAL PRESENTATIONS : SOMEONE I ADMIRE

The students in 4 Eso have been working on their presentations about someone they admire. They’ve talked about Pink, Ghandi, Martin Luther King and many more.

Here are some photos of their final oral presentations. Good job!!!

 

CICLE DE XERRADES “TU TENS UN FUTUR”

Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han iniciat el cicle de xerrades “TU TENS FUTUR” per tal d’orientar-se cap al món laboral després de l’etapa escolar.

En la primera sessió “TU TENS OPCIONS”, els alumnes varen tenir l’oportunitat de reflexionar entorn a les següents qüestions:

Quines són les principals megatendències del futur? Quines són les feines del futur? Quin serà el seu impacte en les persones, empreses i territoris?

Una xerrada que de ben segur no va deixar indiferents als nostres alumnes.

 

TALLER SHARE

Avui els alumnes de 4t d’ESO han rebut la visita dels mossos d’esquadra.

Han iniciat el taller visualitzant un vídeo que els ha permès debatre sobre la responsabilitat que comporta l’ús de les xarxes socials, i incorporar conductes segures alhora d’utilitzar la seva imatge a internet.

Cal que reflexionem sobre les conseqüències de penjar imatges a les xarxes socials, i valorar les actituds de seguretat que cal prendre de forma preventiva per evitar-ho!