Curs 4t de Primària

 

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

llibres de text cicle mitja 17-18_4t

MATERIAL 4t pri CURS 17-18

MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

SANT JORDI: DRACS, GEOMETRIA I VOLUMS

Aquest treball ens ha servit per buscar informació i descobrir les característiques dels polígons, dels cossos geomètrics, el concepte de volum i superfície. Mitjançant el treball manual de Sant Jordi i la construcció d’un drac amb cossos geomètrics, hem pogut mirar els centímetres cúbics que ens cabien en les caixes que els formaven. Cada grup ha fet el plànol de la seva manualitat i n’ha calculat el volum d’algunes de les seves caixes. Cada grup, al seu ritme, ha arribat a unes conclusions que ens ha explicat als mestres que hem compartit aquest treball. Els nens i nenes han fet molt bona feina!

UN ANY EN IMATGES

Aquesta activitat d’expressió corporal consistia en convertir en instantanies imatges que guardem tots en la nostra ment i que són molt representatives dels diferents mesos de l’any. Els nens i nenes tenien 10 segons per canviar d’una imatge a una altra. Aquí us presentem el resultat, jutgeu vosaltres mateixos!

MANUALIDAD CON MATERIAL RECICLDO

Els darrers dies a l’hora de castellà hem estat treballant el text instructiu i com aquest ens permet crear nous objectes a partir de materials reciclats. Aquuí us deixem unes imatges que ho demostren. Són uns artistes!

SORTIDA AL CRAM

Us pengem unes fotos de la sortida al CRAM (Centre de recuperació d’animals marins). Una sortida lligada al projecte de l’aigua i la vida dins d’aquest medi. Va ser una jornada rodona on els alumnes van poder entendre en primera persona com els nostres actes afecten a l’equilibri del nostre planeta.  Només cal que mireu les cares de concentració d’algunes fotos.

LA CASTANYADA – TALLER DE CUINA… I DE TAST!

Hola famílies!

Aquests dies a l’aula hem estat treballant el text instructiu de la recepta en petits equips de treball, per després portar-la a la pràctica i elaborar uns boníssims pastissos. El mateix dia de la Castanyada, a primera hora del matí, vam fer un taller cooperatiu de papiroflexia i creativitat on els nens i nenes per parelles van dissenyar el seu barret de xef. Per acabar la festa, a la tarda, vam fer amb un taller de jocs de taula i vam berenar tots junts  castanyes i un refresc que ens van preparar els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola.  A continuació us deixem un reportatge gràfic.

SORTIDA A MONTESQUIU

Ja fa uns dies els alumnes de quart hem estat preparant una sortida al Parc Natural del Castell de Montesquiu. Ens hem encarregat de tot, ja que hem hagut de fer de tutors d’aprenentge dels companys de 3r. Es hem ocupat de descobrir com hi aniríem, quin mitjà de transport hauríem de fer servir, el preu que ens costaria, el treball de camp que hi portaríem a terme, el dossier amb les fitxes d’invertebrats i plantes que hauríem de completar,  l’elaboració de la circular…

La sortida va ser tot un èxit i ens ho vam passar pipa! Aquí teniu una mostra en forma d’imatges del treball d’aquestes setmanes i del dia de la sortida. Desitgem que les gaudiu tan com nosaltres!