Curs 4t de Primària

 

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 17-18

LLIBRES DE TEXT CICLE MITJÀ 18-19

MATERIAL 4t PRIMÀRIA CURS 18-19

COLÒNIES POU DE GLAÇ 2018

Els últims 3 dies de curs vam anar de colònies al Pou del Glaç, una casa de colònies de la Bisbal d’Empordà. Vam combinar activitats esportives com ara quads, escalada, tirolina, tir amb arc… amb activitats més artístiques. Allà són els reis de la ceràmica, i com no podia ser menys, vam poder fer un parell de tallers sobre el tema, com són el torn i la rajola. A més de tot això, vam poder gaudir d’uns dies fantàstics acompanyats per uns monitors molt engrescadors que ens van fer participar i gaudir de totes les activitats. Una bona manera de finalitzar el curs i començar un merescut estiu!

MAQUETES INTERACTIVES DE L’APARELL DIGESTIU

Aquest últim trimestre hem estat treballant l’aparell digestiu i la nutrició i aquest és el resultat! Unes maquetes interactives fetes amb material reciclat. Ha estat un projecte llarg, repartit en diferents fases d’elaboració. Una primera fase de confecció d’equips, selecció  i recerca d’informació. Una segona fase de disseny i preparació de la base de la maqueta amb material reciclat. Un cop acabada la maqueta, va venir la part de preparació dels textos i elaboració d’un guió per saber explicar les diferents parts i funcions de l’aparell digestiu. Per últim, vam gravar tots el textos i vam programar-les amb l’Scratch i les plaques Makey-Makey.

LA MELMELADA D’EMOCIONS

Elaborar aquestes melmelades tan dolces ens ha permès veure les qualitats positives que tenen els altres, ens ha connectat a l’agraïment i la satisfacció i la creativitat s’han fet presents mentre les elaboràvem. Una activitat molt recomanable per seguir fent a casa.

EL NOSTRE AVATAR

Els alumnes de 4t de primària han treballat les seves qualitats creant el seu propi avatar. L’ autoconeixament ens reforça l’autoestima. Quines són les teves qualitats?

COHESIÓ DE GRUP

Els alumnes de 4t de primària han treballat una dinàmica de cohesió de grup i autoconeixament. Les conclusions finals han permès entendre com som d’iguals i diferents al mateix temps.

LA VERGONYA

Els alumnes de 3r i 4t en el Projecte Art i Escola han treballat el tema de la vergonya, a la classe de valors també hi hem posat el nostre granet de sorra i hem fet diferents dinàmiques: “Què ens passa quan tenim vergonya?” “Expressem la vergonya” i “Expressem quan no tenim vergonya: som valents!”.

LES FRACCIONS D’UN GRUP

Fa alguns dies que vam treballar les fraccions, com a part d’una unitat, com a divisió i com a part d’un grup. Per portar a terme aquesta darrera investigació ens vam separar en equips de treball i vam buscar les fraccions d’un grup de 20 “lacasitos”. Així vam poder trobar 1/2 de 20, 1/4 de 20, 3/4 de 20, 1/5 de 20… Cada grup va arribar a unes conclusions que posteriorment vam compartir amb els companys/es. Així vam entendre que quan més parts es feia del grup, aquests eren de menys unitats, quantes més parts agafèvem més “lacasitos” teníem… Us deixem algunes imatges del procés.

MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

SANT JORDI: DRACS, GEOMETRIA I VOLUMS

Aquest treball ens ha servit per buscar informació i descobrir les característiques dels polígons, dels cossos geomètrics, el concepte de volum i superfície. Mitjançant el treball manual de Sant Jordi i la construcció d’un drac amb cossos geomètrics, hem pogut mirar els centímetres cúbics que ens cabien en les caixes que els formaven. Cada grup ha fet el plànol de la seva manualitat i n’ha calculat el volum d’algunes de les seves caixes. Cada grup, al seu ritme, ha arribat a unes conclusions que ens ha explicat als mestres que hem compartit aquest treball. Els nens i nenes han fet molt bona feina!

UN ANY EN IMATGES

Aquesta activitat d’expressió corporal consistia en convertir en instantanies imatges que guardem tots en la nostra ment i que són molt representatives dels diferents mesos de l’any. Els nens i nenes tenien 10 segons per canviar d’una imatge a una altra. Aquí us presentem el resultat, jutgeu vosaltres mateixos!

MANUALIDAD CON MATERIAL RECICLDO

Els darrers dies a l’hora de castellà hem estat treballant el text instructiu i com aquest ens permet crear nous objectes a partir de materials reciclats. Aquuí us deixem unes imatges que ho demostren. Són uns artistes!

ANEM A LA PLATJA! … CARNAVAL 2018

Aquest any el tema de Carnaval de l’escola era el mar i el pati es va convertir en una gran platja. Nosaltres, juntament amb els alumnes de 4t, ens vam disfressar de submarinistes! No ens faltava cap detall: el rellotge per controlar la pressió i l’aire, les bombones, el regulador de l’aire, les ulleres, les aletes… Vam ‘bucejar’ pels carrers del costat de l’escola en una rua plena de crancs, meduses, peixos, pescadors, pops, surfistes i hawaians! Per acabar, vam ballar a la Platja Rocaprevera entre ‘xiringuitos’, tresors i flotadors!

SORTIDA AL CRAM

Us pengem unes fotos de la sortida al CRAM (Centre de recuperació d’animals marins). Una sortida lligada al projecte de l’aigua i la vida dins d’aquest medi. Va ser una jornada rodona on els alumnes van poder entendre en primera persona com els nostres actes afecten a l’equilibri del nostre planeta.  Només cal que mireu les cares de concentració d’algunes fotos.

LA NEVADA DE MARÇ

Aquest curs la neu ens ha permès gaudir d’una jornada fantàstica de joc i experimentació. Ens vam abrigar i vam sortir al pati. Després vam fer un treball d’investigació i de recerca per saber com afectava tot això al conjunt de la nostra societat. Aquí us deixem unes imatges!

LA CASTANYADA – TALLER DE CUINA… I DE TAST!

Hola famílies!

Aquests dies a l’aula hem estat treballant el text instructiu de la recepta en petits equips de treball, per després portar-la a la pràctica i elaborar uns boníssims pastissos. El mateix dia de la Castanyada, a primera hora del matí, vam fer un taller cooperatiu de papiroflexia i creativitat on els nens i nenes per parelles van dissenyar el seu barret de xef. Per acabar la festa, a la tarda, vam fer amb un taller de jocs de taula i vam berenar tots junts  castanyes i un refresc que ens van preparar els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola.  A continuació us deixem un reportatge gràfic.

SORTIDA A MONTESQUIU

Ja fa uns dies els alumnes de quart hem estat preparant una sortida al Parc Natural del Castell de Montesquiu. Ens hem encarregat de tot, ja que hem hagut de fer de tutors d’aprenentge dels companys de 3r. Es hem ocupat de descobrir com hi aniríem, quin mitjà de transport hauríem de fer servir, el preu que ens costaria, el treball de camp que hi portaríem a terme, el dossier amb les fitxes d’invertebrats i plantes que hauríem de completar,  l’elaboració de la circular…

La sortida va ser tot un èxit i ens ho vam passar pipa! Aquí teniu una mostra en forma d’imatges del treball d’aquestes setmanes i del dia de la sortida. Desitgem que les gaudiu tan com nosaltres!