CIRCULAR INFANTIL 20-21

MATERIAL P4 20-21

 

CALENDARI D’ADVENT

Amb l’inici del desembre comencem el calendari d’advent; mireu quin calendari tenim mĂŠs original! 🙂 SĂ­, ĂŠs una nòria i cada dia hem de mirar quin test ens toca agafar. El primer dia vam haver de cantar cançons de Nadal, un altre dia vam aprendre una dita…tambĂŠ hi ha hagut xocolatines per a tots! A veure què ens espera els segĂźents dies 😉

 

ELS POLICIES

La classe de P-4 vam acabar el projecte dels dinosaures i vam decidir, entre tots els nens i les nenes, que ens agradaria començar a aprendre coses sobre els policies. Així doncs, ens vam començar a preguntar què en sabíem i què en volíem saber sobre els policies.

Tots els nens i nenes vam pensar que ens agradaria molt que vinguĂŠs un policia a veure’ns a l’escola i que ens expliquĂŠs moltes coses sobre el seu ofici. L’Anna ens va explicar que coneixia a dos policies. AixĂ­ doncs, vam decidir que els hi podrĂ­em escriure una carta explicant qui som, sĂ­ ens podrien venir a veure un dia per explicar-nos moltes coses i per resoldre alguns dubtes que tenim.

 

SANTA CECÍLIA

Enguany no hem pogut celebrar Santa CecĂ­lia, la patrona de la mĂşsica, amb les famĂ­lies ni amb la resta de l’escola. És per això que ho hem compartit en format digital. Us animeu a ballar amb nosaltres?

 

LA CASTANYADA

Castanyeres

La Maria Pujol ens va fer un bon regal amb aquest fotocall de Castanyera. Oi que estem guapos i guapes?

 

Ens ve a veure la Castanyera

La nostra amiga Castanyera ha tornat a venir a veure’ns! Ja la trobĂ vem a faltar 🙂

Per celebrar la Castanyada tots plegats, ens vam disfressar de Castanyeres i Castanyers, i vam cantar i ballar cançons.

 

Els nens i nenes de P4 vam cantar i ballar la Rumba de les Castanyes.

 

Quina Castanyera mĂŠs despistada!

A la tarda, ens va venir la Castanyera ben preocupada. Es veu que s’havia oblidat de torrar castanyes i, a mĂŠs a mĂŠs, havia perdut totes les coses que necessitava per fer-ne. Per ajudar-la, vam començar a buscar pel pati a veure què trobĂ vem… Els nens i nenes del Cargolet i Tortugueta van trobar un cistell, els nens i nenes del Pingßí vam trobar una paella i els nens i nenes del Peix van trobar un munt de castanyes!

En acabat, vam anar a veure com torraven castanyes.

 

ANEM A COLLIR FULLES

Amb l’arribada de la tardor, tenim els arbres del poble vestits de tots colors o bĂŠ que ja els comencen a caure les fulles. Nosaltres ho aprofitem i sortim a buscar-ne 🙂

 

CORONES DEL DINOSAURE ESTEGOSAURE

DesprĂŠs d’investigar moltes mĂŠs coses sobre els dinosaures, vam donar per acabat el projecte i ens vam convertir en el dinosaure Estegosaure, tot elaborant unes corones molt xules. Mireu, mireu!

 

COM SÓN DE GROSSOS ELS DINOSAURES?

Grossos…què vol dir ben bĂŠ? Vam mirar un power point que deia que un Diplodocus podia arribar a fer 27 metres de llargada, però ĂŠs molt llarg 27 metres?

Així doncs, vam agafar una cinta mètrica i vam mirar quan era 1 metre. Si el dinosaure Diplodocus fa 27 metres de llargada, quantes vegades havíem de marcar 1 metre al terra?

Vam sortir al pati i vam marcar al terra 27 metres de llargada, per ser conscients de com ĂŠs de gros un Diplodocus. I desprĂŠs, ens vam estirar al terra per mirar quants nens i nenes del Pingßí necessitĂ vem per arribar a fer la llargada d’un Diplodocus. Vam poder veure que estirant-nos tots i totes, i fins i tot l’Anna, no arribĂ vem a fer la llargada d’un dinosaure Diplodocus.

Hi cabria un dinosaure Diplodocus a la classe?

 

FÒSSILS

Un dia a la classe vam veure que les persones que estudien els fòssils o les restes dels dinosaures es diuen paleontòlegs i paleontòlogues. Com que no teníem restes de dinosaures vam decidir que podríem agafar fòssils i mirar-los amb una lupa. Gràcies a la Carme Prat (àvia de la Violeta) en vam poder mirar molts de diferents, ja que ens va portar un munt de fòssils. Moltes gràcies Carme!

 

OUS DE GEL DE DINOSAURES

Continuant amb el projecte dels dinosaures, un dia a la classe a sobre la taula hi havien globus i dinosaures. AixĂ­ doncs, vam decidir posar un dinosaure a cada globus, omplir-lo d’aigua, posar-los al congelador i mirar què passava amb els dinosaures i amb l’aigua.

 

OSSOS DE DINOSAURE

Durant el projecte dels dinosaures vam pensar que seria interessant crear els nostres propis ossos de dinosaure.

Primer de tot, vam preparar pasta de sal, barrejant dues porcions de farina, una de sal i una d’aigua. Llavors, cadascĂş va fer ossos de diferents parts del cos dels dinosaures! Ens ho vam passar molt bĂŠ.

 

EL NIU DELS DINOSAURES

Des del principi del projecte, quan ens vam preguntar què volĂ­em saber dels dinosaures, vam dir que no sabĂ­em com sĂłn els nius de dinosaure i com s’ho feien per cuidar-los.

DesprĂŠs de mirar llibres de la classe i de veure vĂ­deos i fotos per Internet, vam decidir crear el nostre propi niu de dinosaures. Però…com que no tenim ous, vam fer servir ous de gallina.

 

RACONS DE DINOSAURES

Com que ens agraden tant els racons, un dimecres a la tarda els vam fer de dinosaures. Vam jugar a fer petjades a sobre el fang, a les tauletes tĂ ctils, a posar el nom de cada part del cos del dinosaure al lloc corresponent, a consultar llibres i a un memory de petjades de dinosaures.

 

PROJECTE ELS DINOSAURES

Els nens i nenes de P-4 hem començat un nou projecte: els dinosaures. Ens vam començar a demanar què en sabíem i què en volíem saber dels dinosaures i ens hem plantejat un munt de preguntes.

Així doncs, vam pensar que podríem consultar llibre que parlessin dels dinosaures i començar a treure idees sobre aquests animals que ja no existeixen.

 

ENS AGRADEN MOLT ELS RACONS

En grups petits i d’una forma divertida, anem treballant habilitats i capacitats. Durant algunes tardes, vam jugar a reproduir patrons amb peces, a les tauletes tĂ ctils, a l’speed cups, a posar els ingredients a les pizzes, a confegir el nostre nom, etcètera.

 

LLETRA DEL NOM

Uns dels primers dies de classe, vam enganxar gomets sobre la primera lletra del nostra nom.

 

PRIMERS DIES D’ESCOLA

DesprĂŠs de tants mesos separats, ens hem pogut retrobar. TenĂ­em moltes ganes d’explicar-nos com havĂ­em passat el confinament, com havien anat les vacances, què tenĂ­em ganes de fer a l’escola i, sobretot, tenĂ­em ganes de jugar!