5è primària

MATERIAL CICLE SUPERIOR 20-21

LLIBRES DE TEXT CICLE SUPERIOR 20-21

CIRCULAR PRIMÀRIA CURS 20-21

 

ÚLTIM DIA DE TRIMESTRE

Avui dilluns, hem celebrat l’últim dia del primer trimestre. Ha set un matí molt entretingut i ha passat volant! Hem fet el detall nadalenc d’aquest any: un penjoll d’estrelles de colors amb una estrella destacada on hem inclòs els desitjos per aquest 2021, així com adjectius i objectes que identifiquem amb el Nadal. Després del pati hem fet el Caga Tió.  Estem molt contents amb el regal del nostre amic invisible! Us desitgem unes bones festes i un millor 2021!

 

COM EM VEIG? COM EM VEUEN? 

A valors, arts  i llengua, hem fet una activitat sobre COM EM VEIG/COM EM VEUEN? En primer lloc, cada alumne hem dibuixat una silueta amb una cartolina de color. En una banda, cadascú ha escrit aquelles qualitats i característiques que ens defineixen millor. A l’altra banda, cada company/a ha escrit també un aspecte/valor positiu que considera que tenim. Haurà coincidit la visió que tenim de nosaltres mateixos amb la que tenen els nostres companys?

 

FULL MOON NIGHT LANDSCAPE

Students in 5è drew these beautiful full moon night landscapes. They started drawing a sketch of the picture they liked. Then, they drew the moon in the middle of the picture or at the top of the drawing paper and added different circles around it. The next step was to paint the circles using acrylic paint cold colours. The circles nearer to the moon were lighter because they were closer to the moon. Then, they got darker as we got farther.

Then, when the paint was dried, they drew the picture on it (a tree, some animals, a swing, snow…). Finally, they painted it in black using a felt-tip pen. Do you like the results?

 

TREBALLEM LES FRACCIONS

Aquests dies hem estat treballant les fraccions i hem comprovat que les trobem i les utilitzem en el nostre dia a dia més del que ens pensem: a l’aula hem recordat les més comunes, les hem comparat entre elles i n’hem buscat d’equivalents. Hem fet jocs de taula per treballar estratègies i també hem practicat amb l’Snappet. I sabeu què? Vam comprovar a partir de fraccions si totes les mandarines tenen el mateix nombre de grills. Sabeu quin va ser el resultat més freqüent? A veure si ho endevineu…

 

DIBUIXEM EL NOSTRE MÓN INTERIOR

A l’àrea de valors, els alumnes de cinquè van dibuixar a la pista el seu món interior i més personal, representant aquells aspectes més significatius de la seva vida!

 

INVESTIGUEM ELS APARELLS DEL NOSTRE COS!

Dins l’àrea de medi, els alumnes hem començat a investigar els aparells del cos que tenen relació amb la nutrició.

 

LECTURA AL PATI

Aprofitant que encara fa bon temps, els alumnes de cinquè anem al pati de dalt a fer l’estona de lectura diària.

 

TREBALLEM AMB ELS DECIMALS

Aquests dies, hem estat treballant els nombres decimals a l’aula: ens hem mesurat, hem preparat un pressupost per crear una classe de segon de primària, buscant tot el material necessari que les mestres ens han dit que poden necessitar els alumnes i calculant el preu total per ajustar-nos al pressupost que teníem. Val a dir que ens hi hem acostat molt!  Per acabar, hem practicat amb l’Snappet per treballar de manera personalitzada i motivadora a partir de les tecnologies digitals.