Curs 1r de Primària

CIRCULAR DE CURS PRIMÀRIA 2023-24

LLIBRES I LLICÈNCIES DE 1r DE PRIMÀRIA 23-24

MATERIAL CICLE INICIAL 2023-24 

 

PACBAL CICLE INICIAL 

Cada dia al matí els nens i nenes de primer i segon de primària llegim durant mitja hora. Ens agrada el mètode de lectura pacbal perquè:

– Convertim el llegir en una rutina i ens adonem que la lectura és important.

– Fem grups per nivell, ens barregem els dos cursos i cada grup utilitza espais diferents per llegir.

– Abans de llegir, comentem el títol, els dibuixos i altres elements que acompanyen el text, i així podem esbrinar el contingut i el vocabulari del que llegirem.

– Llegim en veu alta.

– Els mestres són pacients i ens ajuden cada dia a llegir millor i més ràpid.

 

 

BODY ACTION CICLE INICIAL

Els alumnes realitzen “Body action”, és a dir, expressió corporal però en anglès. En concret, s’usa aquesta matèria complementària com a eina per a millorar les habilitats corporals i, alhora, practicar la llengua anglesa. 

Les activitats que es duen a terme estan pensades per a experimentar i per prendre consciència del que és capaç de fer el nostre cos. Així mateix, predomina el treball en grups, per tal que els alumnes desenvolupin capacitats no només intrapersonals sinó també interpersonals. 

 

TIC TAC  

L’aprenentatge de les ciències de la computació és fonamental per a la participació activa i informada en una societat cada cop més digital, per aquest motiu des d’escola inscrivim els alumnes a partir de 1r de primària a la plataforma code.org. Aquesta plataforma ofereix una gran varietat de cursos de programació de diferents nivells. És una oportunitat per complementar la matèria d’informàtica que ja es realitza a l’escola, amb una pinzellada de programació que permet els alumnes aprendre nocions ja des de ben petits.