Els alumnes de 1r i 2n de l’Escola Rocaprevera participen a un congrés de ciència per a infants a la UVic

El passat divendres 24 de maig, els alumnes de 1r i 2n de primària de l’Escola Rocaprevera van participar a la XXI edició del Congrés “La ciència feta pels infants” que organitza la Universitat de Vic. 

Per aquesta edició, es va començar el projecte a partir de la pregunta “Per què ens cauen les dents?” i al llarg del trimestre van investigar-ho. Per fer-ho, van comptar amb l’ajuda de diferents professionals que els van visitar a l’escola i els van ajudar a conèixer més àmpliament tot el relacionat amb les dents.

Finalment, per concloure el projecte, les nenes i nens del Rocaprevera van presentar el projecte a la Universitat de Vic davant dues escoles més de la comarca d’Osona, en el marc del congrés organitzat per la universitat.

Una experiència molt enriquidora per l’intercanvi i les activitats conjuntes amb alumnes d’altres centres, havent pogut escoltar i aprendre, també, dels projectes dels altres centres.

L’Escola Rocaprevera ja fa anys que participa en aquesta activitat científica feta pels infants de la Universitat de Vic, per fomentar la ciència entre l’alumnat, així com l’expressió oral i en públic

Sant Jordi 2024

El passat dimarts dia 23 d’abril vam celebrar la diada de Sant Jordi a l’escola. 

Infantil i primària, va començar el matí amb tallers de roses i punts de llibre i els alumnes de 3r i 4t d’ESO amb tallers literaris i artístics entorn al poeta Vicent Andrés Estellés per commemorar el seu centenari. 

Mentrestant, els nois i noies de 1r i 2n d’ESO venien roses a les parades de la placeta d’en Pujol i a la plaça Nova.

Per acabar el matí, tots els cursos, des de I2 fins a 4t d’ESO, es van trobar al teatre de l’escola per el VIII Certamen literari on hi va haver el lliurament de premis. 

A la tarda, els alumnes d’ESO van continuar amb les parades de roses, rosers i llibres i els d’infantil i primària van celebrar una nova edició de la Fira del llibre al pati de l’escola.

Un gran dia on vam poder tornar a gaudir d’aquesta tradició catalana. 

El poble dels Barrufets, Carnaval 2024

Per carnaval, l’Escola Rocaprevera, es va convertir en un bosc ple de bolets habitats per petites criatures de color blau, el poble dels Barrufets. 

Les famílies van poder gaudir de la tradicional rua pels carrers de Torelló, passant per l’emblemàtic Carrer Sant Miquel, fins arribar novament a l’escola.  Els alumnes de primer d’ESO van ser a la rua vestits del gat Azrael, un altre personatge dels dibuixos dels Barrufet

Tot seguit, les famílies van endinsar-se pel passadís del poble dels Barrufets fins arribar a la pista on l’alumnat, vestits amb les disfresses elaborades a l’aula, va fer uns balls. Els alumnes de 1r d’ESO, anaven

Un gran dia on es va tornar a demostrar la importància de les famílies a l’escola.

L’Escola Rocaprevera celebra Nadal

L’Escola Rocaprevera ha fet un seguit d’activitats, per celebrar Nadal, a totes les etapes de l’escola. 

A la Llar d’Infants i a Infantil, un patge dels Reis d’Orient va visitar els alumnes, que havien fet un fanalet per rebre Ses Majestats, posteriorment van fer cagar el Tió.

A Primària van fer treballs manuals nadalencs per portar a casa, van fer cagar el tió i també van fer l’amic invisible i com a novetat els alumnes de 5è van fer una representació dels pastorets.

A ESO, a més de fer l’amic invisible, els més grans van fer dues lluminetes per finançar el viatge de fi de curs i l’últim dia classe van fer la ja tradicional patinada sobre gel a Olot.

I per acabar aquests dies abans de les festes de Nadal, els alumnes, des dels més menuts de la Llar d’Infants fins als alumnes de 6è, passant per tots els cursos d’Infantil i Primària, van fer el Concert de Nadal al Teatre de l’Escola, que es va acabar amb una cantada conjunta amb les famílies, mestres i alumnes al pati.

L’Assemblea General de l’Escola Rocaprevera renova la junta i amplia dos anys més el Pla d’Inversions

Al teatre de l’Escola Rocaprevera, es va celebrar l’Assemblea General de les famílies de l’escola, que són les titulars del centre educatiu.

En aquesta assemblea es va escollir la nova junta, que estarà formada per Joan Cunill, Pep Gutiérrez, Cristina Jiménez, Noemí Pantoja, Xevi Sala i que presidirà Jordi Mateo. Relleven a la junta presidida per David Altimiras i que estava formada també per Jordi Moret, Laura Nogué i Jordi Noguer.

En l’assemblea, les famílies també van donar el vistiplau per ampliar dos anys més el Pla Estratègic d’inversions de l’escola, el primer del qual 2021-24 acaba aquest curs i s’amplia fins al 2026. El primer pla ha comportat renovació de les aules d’Infantil i aules de Primària, a més d’altres espais de l’escola, i també inversió en material informàtic, de laboratori, com un microscopi digital, i dues impressores 3D. Amb la renovació del Pla Estratègic d’Inversions, s’acabaran de renovar les aules de Primària, es milloraran espais d’ESO i s’invertirà en nou material pedagògic.

L’Assemblea General és l’espai de decisió més important de l’Escola Rocaprevera, on pares i mares de l’escola exerceixen ser els titulars del centre i on s’aproven les línies estratègiques de l’escola.

Santa Cecília a l’Escola Rocaprevera, danses i peces musicals

El passat dimecres 22 de novembre, l’Escola Rocaprevera va celebrar Santa Cecília, patrona dels músics i les músiques.

A les 9 del matí, a l’hora de l’entrada, alumnes d’ESO van donar la benvinguda als alumnes i familiars de Primària i Infantil amb una cantada, amb peces tocades amb piano i amb un grup de percussió.

A la tarda, es va fer la tradicional mostra de balls per part de tots els alumnes de la Llar d’Infants, Infantil i Primària. Els balls que es van poder veure, van ser des de balls de bastons, a una creació amb música del Barber de Sevilla de Mozart, passant per un ball basc o una peça de Pascal Comelade.

L’escola va obrir les portes a les famílies perquè tota la comunitat educativa pogués gaudir d’aquesta diada tan important per l’Escola Rocaprevera.

Els vídeos de tots els balls d’Infantil i Primària

https://youtube.com/watch?v=h-PC2Pd0f6o%3Fsi%3DfGkLS6JN03FSOCOW

Campanya de 4t d’ESO “Cap infant sense joguina”

A l’assignatura d’activitats cíviques i culturals, els alumnes de 4t d’ESO estan realitzant un projecte juntament amb Càritas per col·laborar amb la campanya nadalenca “Cap infant sense joguina”, amb l’objectiu que tots els infants tinguin una joguina per poder jugar durant Nadal.

El punt de recollida de la gent del poble és a la secretaria de l’escola Rocaprevera de dilluns a divendres les 13:00 i a les 17:00.

Les joguines que esperem rebre no poden ser bèl·liques, és a dir, no pot haver-hi armes ni res que es relacioni amb la violència.

Seguim celebrant tradicions: Castanyada

El dimarts 31 d’octubre vam celebrar un any més la Castanyada a l’escola.

Els més petits, van aprofitar el matí per fer els ja tradicionals panellets. A la tarda, van rebre la visita del castanyer i la castanyera i els d’infantil els hi van cantar i ballar cançons de tardor. Finalment, es van endur a casa els panellets i les castanyes que havien torrat els alumnes d’ESO juntament amb una medalla en forma de castanya que havien fet durant la setmana.

Mentrestant a primària, van celebrar la castanyada fent diferents activitats. El dilluns van anar a Can Parrella a recollir castanyes i fulles per les creacions artístiques que van fer el matí de la Castanyada. Després, van fer una gimcana molt lúdica.
A la tarda, van fer una exposició dels seus treballs i van menjar castanyes tots junts.

Per poder gaudir d’una bona castanyada, van comptar amb els alumnes de 3r d’ESO que van torrar les castanyes per tota l’escola. Un cop acabada la jornada escolar, van continuar torrant i venent castanyes per tota la gent del poble a la Placeta d’en Pujol.

Un dia rodó!

Bricoprevera de tardor 2023

Aquest passat diumenge 29 d’octubre famílies i docents van tornar a unir forces per millorar espais de l’escola en una nova edició del Bricoprevera.

El temps ens va acompanyar i tots junts van millorar els espais exteriors de l’escola.

Una jornada de treball en equip en benefici de l’escola, on vam poder tornar a confirmar l’important que són les famílies a la nostra escola.