Curs 4t de Primària

CIRCULAR PRIMÀRIA 20-21

MATERIAL I LLIBRES 20-21

MAQUETES INTERACTIVES DEL COS HUMÀ

Ja tenim a punt les maquetes interactives del cos humà! Per mitjà de diferents grups, hem creat unes maquetes dels diferents aparells del cos i les hem programat perquè expliquin com funciona cada un d’ells. Després de buscar tota la informació, gravar la veu i programar-les amb l’Scratch i les plaques Makey-Makey, ja estan preparades perquè les pugueu veure! Esperem que sigui tornant de festes!

 

LA SILUETA DE VALORS

Una de les activitats de valors va ser carregar-nos de missatges positius dels nostres companys i companyes de la classe. Així doncs, vam crear una silueta i en una banda cadascú hi apuntava com es veia ell/a i a l’altre costat, els companys i les companyes de classe hi van apuntar aspectes positius de cadascú! Al final ho vam posar en comú i la silueta penja en algun lloc de les respectives habitacions!

 

LES FRACCIONS MÉS DOLCES!

Aquest any no vam poder treballar les fraccions d’una unitat amb les tradicionals masses de pastís que fèiem servir. Ho vam haver de fer amb unes “pizzes” de plastilina però que van servir igual! En canvi, per treballar les fraccions d’un grup, si que vam fer-ho amb Lacasitos i, evidentment, al final ens vam quedar sense cap grup! Per acabar, també vam fer unes construccions amb Lego i vam gravar alguns vídeos.

SALVEM LA CASTANYADA!

Davant una invasió zombie matinal del dia de la Castanyada, ens vam haver de posar en marxa per rescatar les castanyes de les mans d’aquests éssers. Treballant en equip, vam superar diferents proves per aconseguir alliberar les castanyes i, així, poder celebrar la Castanyada a la tarda!

 

EXPERIMENTEM!

Quants kg pot aguantar un os de pollastre fins a que es trenqui? Després de fer les nostres hipòtesis, vam veure que no ens hi vam acostar gaire… Va aguantar 28 kg! Vam poder observar que l’os, a mesura que hi anàvem posant pes, s’anava doblant una mica i vam observar que tot i ser molt durs també són una mica flexibles gràcies al col·lagen!

Per altra banda, vam posar un altre os de pollastre en un got amb vinagre i li vam deixar 5 dies. Quan el vam treure vam observar que el vinagre havia absorbit el calci i l’os s’havia tornar tou i es trencava fàcilment! Vam veure la importància de consumir làctics per tal que els nostres ossos estiguin ben forts i sans!

 

EL COS HUMÀ: LES ARTICULACIONS

Què són les articulacions i per a què serveixen?

Tenim ampolles d’aigua? Doncs anem-ho a comprovar!

Què faríem sense elles?

EL COS HUMÀ: ELS OSSOS I ELS MÚSCULS!

Podem construir una tenda amb un llençol? I si després ens donen unes piques? Quina relació hi veiem amb el nostre cos? Així vam veure la importància dels ossos del nostre cos i començar a descobrir quines funcions té! Després, mitjançant grups de recerca, vam muntar un esquelet, vam buscar els principals ossos tenim i encerclar algunes de les articulacions! Per últim, vam jugar a un joc al pati per conèixer els músculs del cos enganxant post-it als companys/es!

UN TREBALL DE PES!

A partir d’un experiment de medi sobre quants kg de pes aguantaria un os de pollastre sense trencar-se, a matemàtiques, vam començar a treballar el pes a través de la manipulació i experimentació amb bàscules i balances. A partir d’hipòtesis hem anat calculant diferents pesos, hem conegut les equivalències, els quarts de quilo, la conversió de kg a grams i molt més! Us deixem algunes de les fotos que vam fer!

COMENÇA EL LLARG VIATGE!

Aquest any, malauradament, les taules estaran més hores separades que en grup. Per tant, vam pensar que la millor manera era decorar-les com uns autèntics cotxes i començar el llarg viatge de 4t! I aquest és el resultat! Esperem que estiguin tots els dies de curs engegats i fent trajecte!