El Rocaprevera inicia una escola de mares i pares per compartir eines educatives

L’Escola Rocaprevera ha iniciat un nou projecte, en aquest cas destinat a les famílies: Escola en Família, escola de mares i pares.

Els objectius d’Escola en Família, en paraules del Director Pedagògic, Jaume Caelles, són principalment “el de compartir eines i estratègies educatives dels docents,  el de reforçar els llaços de la comunitat educativa”, així com “el vincle de les famílies amb el centre educatiu”.

En la primera sessió de l’escola de mares i pares, es va portar a terme un taller per a les famílies de la Llar d’Infants, Infantil i Primària sobre jocs de taula i el seu ús educatiu, explicant en primer terme el projecte de gamificació i la introducció dels jocs de taula a l’aula, que és el que va centrar el taller. Tot seguit, explicant els jocs utilitzats i quines competències es desenvolupen jugant-hi. El Cap d’Estudis de Primària i Infantil, Sergi Pla, explica que “l’ús dels jocs a l’aula facilita que a través d’una activitat lúdica dels alumnes treballen diferents competències del currículum”.

Des de l’AMPA es valora molt positivament aquesta escola de mares i pares, ja que per la presidenta Ester Hinojo, “les famílies som els titulars de l’escola i és molt important per nosaltres establir espais de relació i treball conjunt amb els docents”. Les mares i pares participants van valorar saber com es treballa a l’aula per poder treballar en la mateixa línia a casa, en aquest cas, a més, “en una activitat amb un vessant lúdic com el joc“.

La Cap d’Estudis d’ESO, Fina Ferrés, apunta que “la voluntat és que Escola en Família també arribi a les mares i pares de secundària, oferint tallers que s’adaptin a les necessitats d’aquesta etapa educativa i al món de l’adolescència”.

Des del centre ja s’està treballant en pròxims tallers al voltant de la lectura, lectoescriptura, el càlcul, els hàbits i rutines dels més menuts o l’ús de les tecnologies a l’aula, tècniques d’estudi, entre d’altres.