L’ESCOLA CELEBRA LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

La setmana del 12 al 16 de novembre l’escola Rocaprevera va celebrar la setmana de la ciència amb tot tipus d’activitats repartides en les diferents etapes.

Els alumnes d’infantil van tractar el tema de l’aire i van dur a terme diferents tallers, experiments i demostracions amb l’ajuda de pares i mares que es van oferir voluntàriament. L’últim dia varen fer una exposició de fotos i vídeos de les experiències viscudes al llarg de la setmana.

Pel que fa els alumnes de primària, van indagar sobre l’evolució de les noves tecnologies i els sistemes de comunicació. Persones especialitzades en la matèria van venir a explicar aquesta evolució així com el funcionament d’alguns aparells. Per mostrar tota aquesta transformació tecnològica, l’alumnat va treballar intensament per crear un gran eix cronològic al teatre de l’escola. En aquest mateix espai, i amb la col·laboració de mestres, famílies i altres companys, com és el cas d’en Toni Pla, es va preparar una gran exposició amb tota mena d’aparells i sistemes de comunicació (televisions, ràdios, aparells electrònics, màquines de fotografiar…) per fer visible com han anat canviant al llarg del temps. L’exposició es va obrir a les famílies el divendres a la tarda i va servir com a cloenda d’aquesta setmana enfocada a la ciència.

Finalment, els alumnes d’ESO van treballar la taula periòdica dels elements a través d’un treball cooperatiu entre els diferents cursos amb l’objectiu de construir-ne una de gegant en 3D que posteriorment van penjar al laboratori. Tanmateix, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va assistir a la xerrada que es dugué a terme a l’escola sobre “El motor de la ciència: la curiositat intrínseca a investigar” a càrrec del Dr. Antoni Parcerisas, químic, bioquímic , doctor en neurociència i investigador en el Grup de Recerca de la Facultat de Biologia de la UB.

En resum, una setmana molt intensa on l’alumnat va poder aprendre alhora que va gaudir intensament amb aquestes experiències tan científiques.