L’ESCOLA ROCAPREVERA AMB LA MARATÓ

Els valors, els principis que fan funcionar el món. Amb aquest lema i amb l’objectiu d’ il·lusionar i implicar als nostres alumnes en una acció social, solidària i d’ajuda a les persones, ens vam plantejar aquest projecte.

Des de fa 9 anys, l’escola participa amb La Marató de TV3 organitzant activitats solidàries. Anteriorment els alumnes de totes les etapes, durant la setmana de La Marató elaboraven berenars solidaris, per tal que les famílies els poguessin comprar i així poder recollir diners per aquesta iniciativa.

Aquest curs, explica Àngels Marfà, directora pedagògica de l’Escola Rocaprevera, s’ha plantejat com un projecte d’escola, que s’ha dut a terme des de l’àrea de valors, tot i que ha impregnat la resta d’àrees per la seva dimensió”. 

Així, des de P2, fins a 4t d’ESO, aquest trimestre hem treballat el concepte de  Solidaritat. El propòsit ha estat treballar, entre altres, la dimensió social de l’àrea, mostrant actitud de servei i compromís social. Aquest treball s’ha realitzat a partir de l’observació de la realitat que ens envolta, l’anàlisi de diferents situacions i dilemes ètics, i la proposta d’idees creatives que aportin millores socials.

La forma de portar-ho a la pràctica ha estat organitzant les activitats per La Marató i així poder col·laborar i solidaritzar-nos amb totes les persones que pateixen alguna malaltia minoritària.

Cada curs, i en funció de les seves possibilitats, han treballat en l’organització de les activitats programades pel dia 15 de desembre. Aquestes activitats han estat pensades perquè petits i grans hi poguessin participar, ha afirmat Marfà. Activitats i accions que han anat des de les activitats del mateix diumenge, la preparació d’aquestes, com ara la recollida de material, o tota la tasca de difusió amb pancartes, vídeos per les xarxes socials o una falca a Ràdio Ona.

Les activitats del dia de la Marató van ser les següents:

  • A les 10h inici de les activitats al pati de l’escola amb xocolatada popular, amb el suport de comerços del poble, i te del Marroc ben calentó.

  • Durant tot el matí, obra d’art col·lectiva, que es va portar a terme a la Plaça Nova i que està inspirada en l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama.

  • A partir de 2/4 d’11 sortida de l’Escola Rocaprevera dels grups que participaven al geocaching per Torelló.

  • Mentrestant, al pati de l’escola hi va haver un taller de tatuatges fets amb henna i realitzats per mares de l’escola.

Durant la setmana anterior, l’Escola Rocaprevera vam rebre la visita de l’Estel i el Joan, dues persones amb malalties minoritàries vinculades amb la Marató de TV3 d’enguany, que ens han explicat la seva situació i les seves vivències amb les malalties minoritàries que tenen diagnosticades, als cursos d’infantil i de primària. La setmana anterior, metges voluntaris, van fer xerrades a ESO sobre les malalties minoritàries.

Les persones que participaven van poder fer les seves aportacions voluntàries a les caixes solidàries que trobaran al voltant de les activitats. El diners recollits, un total de 623.90€ es van destinar íntegrament per La Marató de TV3.