L’ESCOLA ROCAPREVERA OFEREIX EL DIPLOMA DUAL AMB L’AMERICAN HIGH SCHOOL DIPLOMA

El passat dimarts dia 3 de març es va presentar a l’Escola Rocaprevera el programa de Diploma Dual, que permet treure el títol de batxillerat i alhora tenir l’American High School Diploma, el batxillerat americà.
Aquest programa es pot ofertar gràcies al conveni signat de l’Escola Rocaprevera amb la xarxa centres educatius concertats americans Academica, que a més permet oferir uns preus més econòmics per les famílies de l’escola.
Aquest programa té 3 objectius principals:
– Immersió Lingüística, ja que totes les assignatures i les relacions amb els professors s’estableixen en anglès des del primer moment, adquirint un nivell bilingüe avançat.
– Immersió tecnològica, a través del domini del maneig de les tecnologies més avançades d’aprenentatge digital.
– Immersió personal, ja que l’alumne adquireix responsabilitat i maduresa a l’hora de treballar, un alt nivell d’autonomia, aprenentatge de la gestió del temps, capacitat d’adaptació i flexibilitat per treballar en entorns diferents i multiculturals.
I com és possible aconseguir aquesta titulació americana, alhora que es cursen els estudis a Catalunya? Doncs a partir de la possibilitat de convalidació d’assignatures, que permet obtenir el High School Diploma cursant sis assignatures i prou, que es poden fer en quatre anys, o si es desitja, en menys.
En el cas dels alumnes del Rocaprevera, com que no cursaran el batxillerat al centre, les assignatures que quedin per cursar del High School Diploma es faran sota el paraigües de la nostra escola, és a dir que seran alumnes del diploma americà com a Escola Rocaprevera, així que no hi ha cap problema en acabar aquests estudis més enllà de l’ESO.
Per Carme Pratdesaba, representant d’Academica Corporation que va fer la presentació a pares d’ESO de l’escola, el Diploma Dual “permet fer una immersió en l’anglès i en l’educació americana molt més econòmic que no pas fer una estada als EEUU”, a més d’aconseguir una titulació oficial.
S’ha de passar una prova de nivell d’anglès, per assegurar d’una base solvent de la llengua anglesa per poder tirar endavant aquests estudis.  Per Lina Colomer, coordinadora del Programa de Batxillerat Dual i que farà un seguiment dels alumnes, per matricular-se en aquest programa cal “un cert coneixement d’anglès, motivació i voluntat de viure un repte de conèixer una nova cultura i una nova educació“.
Per altra banda, Fina Farrés, cap d’estudis d’ESO, aquest programa permet “obrir la porta a tenir una titulació acadèmica americana que permet tenir més mèrits per encarar una formació universitària als EE.UU“.

Si es vol rebre més informació sobre el Programa de Diploma Dual o les condicions econòmiques pels alumnes de l’Escola Rocaprevera, envieu un correu electrònic a secretaria@rocaprevera.cat.