JOCS OLÍMPICS DE ROCAPREVERA

Aquest curs, l’Escola Rocaprevera porta a terme, per primera vegada, un projecte educatiu de centre, és a dir des d’educació infantil a ESO, passant per secundària.
Aquest projecte educatiu és a l’entorn dels Jocs Olímpics, aprofitant que l’any que ve és olímpic amb l’edició de Tòquio 2020.

El passat dimecres, en el marc de les activitats de Santa Cecília i amb la participació de les famílies, es va fer la inauguració dels Jocs Olímpics de l’Escola Rocaprevera que va constar de balls de diferents països, l’encesa de la flama olímpica per part de l’alumne més petit i el més gran del centre, així com també la presentació de la mascota olímpica, escollida pels alumnes i les famílies entre propostes de l’alumnat, essent escollida la proposta d’una alumna de 1er d’ESO, amb La Tinta i En Carbó, una ploma i un llapis de carbó.

Per Jaume Caelles, un dels dos directors pedagògics de l’escola, el projecte sobre els Jocs Olímpics permet treballar molts temes transversalment, des de la geografia al funcionament del cos humà, valors o economia. És tot un repte treballar amb un projecte des dels més petits als més grans” .

Per Sergi Pla, cap d’estudis d’infantil i primària, “la voluntat de l’escola és obrir-nos per poder fer visites a instal·lacions olímpiques a casa nostra, aprofitant que vam tenir els nostres Jocs Olímpics el 1992, així com obrir les portes de l’escola per conèixer, per exemple, l’experiència de participants en olimpíades”.

Es té planificat cloure el projecte olímpic amb una jornada esportiva a la zona esportiva de Torelló a final d’aquest curs.